Razer'ın fuarda çaldırdığı konsept bilgisayarı Çin'de satışa çıkarıldı

Razer'ın fuarda çaldırdığı konsept bilgisayarı Çin'de satışa çıkarıldı

Oyun donanımları ve aksesuarları üreticisi bu ayın başında Las Vegas'da düzenlenen CES 2017 fuarında tanıttığı ürünlerle adeta şov yaptı. Razer'ın tanıttığı ve fuara da damgasını vuran ürünlerden biri olan konsept modeli ise toplamda 3 ekrana sahip olan katlanabilir bir dizüstü oyun bilgisayarıydı. Her biri 4K kalitesinde görüntü verebilen katlanabilir bu model, Project Valerie adını almıştı ve fuarda da ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. Ancak her ne olduya fuarın sonunda Razer'ın bu konsept bilgisayarı ortadan kayboldu. Razer'ın CEO'su Min-Liang Tan, ürünün fuarda çalındığı bilgisini doğrularken, ürünün nasıl çalındığına dair merak arttı.

Razer'ın elinde iki adet olarak bulundurduğu prototiplerin 8 Ocak tarihinde akşam üstü saatlerinde basın odasında duruyorken alındığı bilgisi paylaşıldı. Razer, yaptığı resmi açıklamada, ürünleri geriye getiren kişilere 25 bin dolarlık ödül bile vaat etti.  Fakat bu durum hırsızların pek ilgisini çekmemiş olacak ki, Project Valeri adlı üretilen bu güçlü dizüstü bilgisayar, Çin'de yer alan bir site aracılığıyla satışa çıkartıldı.

Yaklaşık olarak 22 bin dolara karşılık gelen bir bedelle satılığa çıkartılan ürün listelenmeye başladı. Ancak listelemenin ardından kısa bir sonra bu durum medyaya yansıdı ve ilan "satıldı" ibaresiyle birlikte yayından kaldırıldı. Razer yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, konunun ucuz bir pazarlama stratejisi mi olduğu veya hırsızın peşine düşülüp düşülmediği gibi soru işaretleri hala cevabını bulmamış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.