Pokemon Go, 2016'da 950 milyon dolar kazandı!

Pokemon Go, 2016'da 950 milyon dolar kazandı!

Tanıtıldığı ilk günden beri mobil oyun dünyasının gündemine oturan Pokemon Go, App Annie’nin yeni raporuna göre 2016 senesinde 950 milyon dolar gelir elde etti. Kısa zaman önce Apple Watch desteğine de kavuşan Pokemon Go, başarısıyla Niantic'i zengin etmiş gibi görünüyor.

6 Temmuz 2016 tarihinde sadece belirli ülkeler için kullanıma sunulan Pokemon Go, Niantic'in açıklamasına göre toplamda 500 milyondan daha fazla indirildi. Oyuna yeni özelliklerin eklenmesinde çok geç kalınması nedeniyle ilk iki ay sonunda aktif oyuncu sayılarında ciddi düşüşler yaşandığını da hatırlatalım.

Bu düşüşlere rağmen 600 milyon dolar seviyelerini 90 gün içerisinde geçen Pokemon GO, Annie’ye göre rakiplerine fark atmıştı. Karşılaştırmak gerekirse mobil oyun dünyasının en çok oynanan yapımlarından biri olan Candy Crush Saga, 600 milyon dolar seviyelerine yaklaşık 200 gün içerisinde ulaşabilmişti.

Arttırılmış gerçeklik kullanan harita tabanlı bir oyun olan Pokemon GO, gençleri sokaklara çıkmaya ve yürümeye teşvik etmesi nedeniyle çok beğenilmişti. Niantic yetkililerinden Archit Bhargava, CES 2017 etkinliğinde yaptığı açıklamalarda oyun içerisinde bugüne kadar 8.7 milyar kilometre yüründüğünün bilgisini de paylaştı.

2016 yılında hem Play Store hem de App Store'a indirilme sayısı anlamında birinci olan Pokemon Go, gelir anlamında ise Mobile Strike ve Clash Royale oyunlarının ardından 3. konumunda yer alıyor. Yaklaşık 110 gün içerisinde 800 milyon dolar kazanan Pokemon Go, 2016 bitmeden 1 milyar barajına oldukça yaklaşarak 950 milyon dolar gelir elde etmiş oldu.

Son olarak çıkışının üstünden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen Pokemon Go oyunun hala ülkemiz için kullanıma sunulmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.