Baidu, artırılmış gerçeklik platformu DuSee için özel bir laboratuvar kurdu

Baidu, artırılmış gerçeklik platformu DuSee için özel bir laboratuvar kurdu

Google gibi Baidu da artırılmış gerçeklik alanındaki çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Çinli şirket dördüncü özel laboratuvarını artırılmış gerçeklik odağında açtı.

Paylaşılan bilgilere göre Baidu, artırılmış gerçeklik çalışmalarını Derin Öğrenme Lab. birimi içinde sürdürüyordu ama ayrı bir birim haline getirerek özel laboratuvar sayısını dörde (diğerleri Büyük Veri Lab. ve Silikon Vadisi Lab.) çıkarmış. Bu yeni araştırma birimi, AG teknolojilerini Baidu uygulamaları içinde yaygınlaştırmayı hedefliyor ki Çinli şirket daha önce AG ve yapay zeka üzerine 200 milyon dolarlık bir fon ayırdığını duyurmuştu.

Google, bildiğiniz gibi AG çalışmalarını Tango projesiyle derinleştiriyor ve bu platformla uyumlu akıllı telefonlarla somut adımlar da atıyor. Baidu'nun AG platformu ise DuSee adını taşıyor. Geçen yaz tanıtılan DuSee, gerçek ortamlar üzerine animasyonlar ekliyor ve Baidu Mobil, Baidu Haritalar gibi Baidu uygulamalarında kullanılıyor. Şimdiye kadar Çin'de önemli markalarla çeşitli çalışmalar da yapan Baidu, özellikle mobil aramalarda AG katmanını devreye sokuyor.

Baidu'da bu yeni birimi yöneten Zhongqin Wu, AG ile pazarlama alanında hızlı bir büyüme gördüklerini ve diğer endüstrilerin de bunu takip edeceğini söylüyor. Gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki sınırların eridiğine de vurdu yapıyor.

Sanal gerçeklik başlıklarıyla sanal gerçeklik oldukça cazip ancak halen kitlesel boyutta yaygınlaşmış değil. Artırılmış gerçeklik teknolojileri içinse aynısını söylemek mümkün değil. Bu alanda Blippar gibi bağımsız uygulamalar var ve Google, Baidu gibi devlerin bu alandaki çalışmaları AG deneyimini rahatlıkla yayınlaştırabilir.

Hatırlatmak gerekirse Google, Tango platformuyla uyumlu ilk akıllı telefonu Lenovo PHAB2 Pro'yi geçen yaz duyurmuştu ve bu ay başında da Asus ZenFone AR ile tanıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.