İkinci el e-ticaret sitesi Sendevarmi.com hem satış hem de bağış yaptırıyor

İkinci el e-ticaret sitesi Sendevarmi.com hem satış hem de bağış yaptırıyor

İkinci el kıyafet ve aksesuar satışı Türkiye'de rağbet gören e-ticaret dikeylerinden biri. SendeVarmi.com da bu dikeye yeni adım atan ve sosyal sorumluluk tarafıyla dikkat çeken bir girişim.

Bilkent Üniversitesi mezunları Yasemin Selamoğlu ve Gökçe Selamoğlu tarafından kurulan Sende Var mı, bir yıllık bir geliştirmeyle iki ay önce yayına başlamış. Kadın, Bebek ve Ünlü Dolabı gibi 3 ana kategoride ve onlarca alt kategoride satış yapıyor.

İki ay içinde 'binlerce' üye ve ürün sayısına ulaştığını öğrendiğimiz Sende Var mı, rakipleri gibi hem web üzerinden hem de iOS ve Android uygulamalarıyla hizmet sunuyor. Kullanıcılar istedikleri ürünlerin fotoğrafını çekerek hızlıca mobil uygulama üzerinden satışa başlayabiliyor.

Sosyal sorumluluk işleviyle farklılaşıyor

Sende Var Mı'nın genel anlamda rakipleriyle aynı çizgide olduğunu söylemek mümkün. Fakat satış noktasındaki bağış katmanıyla rakiplerinden ayrılıyor. Etiket fiyatının yüzde 80'ini satıcılara öderken, yüzde 10'unu bir sivil toplum kurumuna bağışlıyor ve tutarın yüzde 10'u da kendi payına düşüyor. Satıcılar kendi satışlarından elde edilecek gelirin hangi kuruma bağışlanacağını kendileri seçebiliyor.

Yasemin Selamoglu / Sendevarmi.com

"İkinci elin birinci adresi"

Uygun fiyatlara ikinci el (kullanılmış veya etiketi üzerinde) ürünler almanıza aracılık eden Sende Var mı, tahmin edeceğiniz üzere, takip ve yorum sistemiyle kullanıcılar arası etkileşimi de artırıyor. Girişimin kurucu ortağı Yasemin Selamoğlu, ikinci elin birinci adresi olmayı hedeflediklerini söylüyor ve "Şubat ayından itibaren erkek kategorisini platforma dahil etmek ve komisyon tutarının tamamını (masraflar haricinde) bağışlara yönlendirerek kâr amacı gütmeyen bir girişime dönüşmek istiyoruz." diye ekliyor.

Rekabetçi bir dikey

Sende Var Mı'nın şimdiden bu dikeye bir renk kattığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte bu dikeyde liderliğe oynamak için biraz hızlı büyümek gerektiğini de eklemeliyim. Zira yatırım desteği almış bir kaç önemli girişim bu dikeyde belli bir yol almış durumda.

Diğer yandan sendevarmi.com üzerinden ürün ekleme ve satın alma yapmak şu an için mümkün değil ama bu durumun hızla çözüleceğini tahmin ediyorum. Her ne kadar mobilin hızla büyüdüğünden emin olsak da web tarafındaki satış potansiyeline de kapıyı açık bırakmak gerektiği kanısındayım.

Eğer ikinci el kıyafet/aksesuar satmayı düşünüyorsanız Sendevarmi.com'a göz atıp yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.