3 bin 500 üyeyi geçen Footballium, Türk futbolu için yetenek keşfinde ilk adres olmak istiyor

3 bin 500 üyeyi geçen Footballium, Türk futbolu için yetenek keşfinde ilk adres olmak istiyor

Genç yetenekleri keşfetmek de hızla dijitalleşen bir süreç. Dünya çapında müzikten spora farklı alanlarda yeteneği olanların, bu sayede aracılarla olan bağımlılığı da azalıyor. Footballium, Türkiye'de futbolcular için bu süreci demokratikleştirmek istiyor. İlk yılında yatırımla birlikte Fatih Terim gibi isimlerin gönüllü desteğini de almayı başaran Footballium, 2017'de daha çok konuşulacak adımlarla daha çok gündemde olacak.

2015'te Kemal Konuk tarafından kurulan Footballium, futbol odaklı bir sosyal ağ olarak tanımlanıyor ancak tipik sosyal ağlardan farklı olarak futbolcular ve futbolcu adayları dışında, futbolla ilgilenen, yazan, üreten herkesin kendini gösterebileceği bir platform olması; bu neden profesyonel bir ağa da yakınsaması. Dileyen herkesin ücretsiz üye olup, profil oluşturabildiği sosyal profesyonel ağın bugün 3 bin 578 üyesi bulunuyor. Footballium'un bizimle paylaştığı bilgilere göre, bu üyelerin 1035'i videolu olmak üzere 2098 futbolcu, 1023 taraftar, 291 yazar, 130 teknik adam ve 36 spor adamı.

Kemal Konuk, Footballium'um ana hedeflerini keşfedilemeyi bekleyen yeni yetenekler için fırsat eşitliği sağlarken; kulüplerin ve profesyonellerin alt yapılarını kuvvetlendirmek için daha fazla kaynağa online ve interaktif olarak ulaşmasının önünü açmak şeklinde sıralıyor. Bununla birlikte platform, hem yerli hem yabancı kulüplerin Türkiye'deki yetenekli gençleri keşfedip, takip etmesini sağlamayı; alternatif bir transfer kanalı haline gelmeyi, böylece uluslararası arenada özellikle amatör Türk futbolcularının bilinirliğini artırmayı hedefliyor. Footballium, bunun için yurt dışında takımlarla iletişime geçip bir tür futbol odaklı Erasmus değişim programı tasarlamayı planlıyor.

Footballium, yeni yetenekleri profil videolarıyla tanıtıyor ve düzenlediği offline turnuvalarla gençlerin kendilerini göstermesine olanak sağlıyor. Bugüne kadar altı  farklı turnuva düzenleyen Footballium, bu turnuvalar kapsamında yapılan 890 maçta, 2 bin 208 yetenek, 435 teknik adam ve 145 takımı bir araya getirdiğini söylüyor. Footballium, mülteci çocukların futbolla tanışması için de ayrı futbol turnuvaları organize etmeye devam ediyor.

Toplam 500 bin TL erken dönem yatırımı aldı

Futbolla yalnızca profesyonel olarak ilgilenenleri değil, tüm futbol severleri hedefleyen Footballium, futbol takipçilerinin farklı içerikleri hem üretmesini hem de tüketmesini sağlıyor. Köşe yazarlığını tüm Footballium üyeleri için erişilebilir hale getiren platformda, dileyen üyeler görüşlerini makalleler şeklinde yazıp, yayınlayabiliyor.

Footballium, odaklı yapısı ve futbolun yetenek keşfini kapsamlı bir şekilde ele almasıyla ilk yılında toplam 500 bin TL'lik iki farklı yatırım aldı. 250 bin TL'si StartersHub’dan olmak üzere Startupbootcamp mentörlerinden melek yatırımcı Bora Şahinoğlu'ndan da yatırım alan girişim, bu yıl hızlanmayı hedefliyor. Girişim bugün sponsorluk ve reklamlardan gelir sağlıyor.

Bu ay, üç büyük GSM operatörü aracılığıyla "Yetenek By Footballium” adında ücretli bir servis sunmaya başlayacak olan Footballium, futbolla özel içerikleri kullanıcılarla paylaşmaya başlayacak. Katarlı bir partneri olduğunu söyleyen Footballium, Türkiye’de yaklaşık bin  mülteci çocuk için bir futbol okulu açmayı planlıyor, bu yıl. Bunun için gerekli fon Qatar Foundation’dan karşılanacak. Footballium'un hedefi futbol odaklı sosyal-profesyonel ağ modelini yeni ülkelere yayarak, futbol dikeyinde LinkedIn benzeri bir yapı kurmak. Footballium, yetenek avılarının sıklıkla, ücretli bir şekilde faydalandığı bu modeli daha zengin bir içeriğe uyarlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.