Nissan, Londra yollarında sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor

Nissan, Londra yollarında sürücüsüz otomobil testlerine başlıyor

Sürücüsüz otomobil geliştirme yarışındaki üreticilerden biri olan Nissan, Londra'da halka açık yollarda ilk testlerini başlatacağını açıkladı.

Reuters'in aktırdığı bilgilere göre Japon üreticinin otonom sürüş yeteneklerine sahip elektrikli bir modeli (Leaf) Londra yollarında test edilecek. Şirket ayrıca Birleşik Krallık'ta iki yeni araç üretecek ki paylaşılan bilgilere göre Nissan ülkedeki araç üretiminin 1/3'ini tek başına üstleniyor.

Nissan, otonom sürüş teknolojisini Piloted Drive olarak adlandırıyor ve 2020'de tamamen otonom araçlarını pazara sunmayı hedefliyor. Halka açık yollardaki ilk otonom sürüş testini Ekim 2016'da başlatan şirket, tek şerit ve otoyola özel otonom sürüş desteğini taşıyan araçlarını önümüzdeki yıl Avrupa pazarına sunmak istiyor. Keza 2018'de çok şerit otoyol otonom sürüş modunun da kullanılabilir olması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse Ford da sürücüsüz otomobillerini 2017’de Birleşik Krallık içinde test etmek istediğini paylaşmıştı. Bu yönelimin arkasında yatan sebepse Birleşik Krallık'ın sürücüsüz ve elektrikli otomobil dikeyinin avantajlarına kucak açması. Sürücüsüz otomobillerin Avrupa ekonomisine 17 trilyon euro gibi büyük katkı yapması bekleniyor ve Birleşik Krallık her ne kadar AB'den ayrılmış olsa da hızla gelişen pazardan kendine payını almak istiyor.

Görsel Kaynak: Nissan

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.