Nintendo Switch, 3 Mart'ta piyasaya çıkıyor

Nintendo Switch, 3 Mart'ta piyasaya çıkıyor

Geçtiğimiz Ekim ayında ilk görüntüleri sızdığında teknoloji ve oyun dünyasının ilgisini çekmeyi başaran Nintendo'nun yeni nesil oyun konsolu Nintendo Switch, 3 Mart 2017 tarihinde piyasaya çıkacak. Dün Nintendo tarafından gerçekleştirilen etkinlikte teknik detayları da açıklanan Nintendo Switch'in ABD fiyatı 300 dolar olacak.

Nintendo Switch'in 6.2 inçlik geniş ekranı 1280 × 720 piksel çözünürlüğüne sahip. Kapasitif dokunmatik ekranı sayesinde alışılandan farklı bir oynanış deneyimi sunmaya çalışan Nintendo Switch'in DS ve Wii U oyunlarıyla uyumlu olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

microSD kart desteği sayesinde arttırılabilir hafıza sahip olan Nintendo Switch, 32 GB dahili depolamayla geliyor. Sahip olduğu USB Type-C bağlantısıyla şarj olacak olan Switch, oyunlara göre değişiklik göstermekle birlikte 2.5 ila 6.5 saat arasında pil performansı sunacak.

Çoklu oyuncu desteği de sunan Nintendo, 8 adet Switch'in birbirlerine bağlanarak multiplayer oyun deneyimi sunacağını belirtti. Nintendo Switch kontrolcüleri olan Joy-Con'un Wii kontrolcülerinde olduğu gibi hareket sensörlerine de sahip olacağını ileten Nintendo, ayrıca Joy-Con'larda uzaklık ve bazı jestleri algılayabilen bir kamera da olacağını belirtti.

Kırmızı ve mavi renk seçeneklerine de sahip olacak olan kontrolcülerin fiyatı ise 80 dolar. Ayrıca Nintendo Switch'in rakibi konumunda olan diğer konsol platformlarında olduğu gibi online oyunlar için ücretli bir servise sahip olacağı da etkinlikte paylaşılan bilgiler arasında.

Bölge kilidine sahip olmayacak olan Nintendo Switch'i dünyanın her yer yerinde kullanmak da mümkün olacak. 21 Ocak 2017 tarihinde Japonya'da ön siparişlerin başlayacağını da ekleyelim. Gelelim bir konsolun en önemli kısmı olan oyunlara. 80'den fazla oyunun geliştirilme aşamasında olduğundan söz eden Nintendo, Switch'in oldukça zengin bir oyun arşivine sahip olacağının altını çizdi.

Etkinlikle beraber ortaya çıkan oyunlarsa Super Mario Odyssey, Splatoon 2, Minecraft: Story Mode, Skylanders Imaginators, Rayman Legends, Skyrim, Minecraft, NBA 2K18, Arms ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Özellikle Super Mario Odyssey ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunlarının büyük heyecan yarattığını ve tanıtılan Zelda oyunun Nintendo Switch'le beraber aynı gün piyasaya sürüleceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.