Apple, tvOS için koyduğu uygulama boyut sınırını 4 GB'a çıkarıyor

Apple, tvOS için koyduğu uygulama boyut sınırını 4 GB'a çıkarıyor

Geçtiğimiz Aralık ayında arşivine Minecraft oyununu ekleyerek dikkatleri çeken tvOS, Apple tarafından alınan yeni kararla beraber daha büyük oyunlara kavuşabilir. Bugüne kadar 200 MB olan ve çoğu oyun ve uygulamanın Apple TV'ye gelmesinin önündeki en büyük engel olan uygulama boyut sınırı 4 GB'a çıkarıldı.

Sınırını bir çırpıda 20 kat arttıran Apple, bu hamlesiyle Apple TV için daha büyük oyunların kullanıma sunulmasını sağlayacak. Atılan bu adımla beraber Apple TV, hem daha zengin bir arşive sahip olacak hem de daha kullanışlı bir eğlence platformuna dönüşecek.

Sınırın 4 GB'a çıkarılması sevilen iOS uygulamalarının tvOS'e taşınması için atılmış bir adım olsa da, bu hamleyle birlikte ortaya yeni fikirler de atıldı. Özellikle 4K desteğinin, böylesine büyük bir alana ihtiyacı olacağını düşünüldüğünde yakın zamanda 4K destekli bir Apple TV görmemiz sürpriz olmaz.

Ayrıca uygulamaların ihtiyacı durumunda 20 GB'lık ek bir alan Apple Cloud üzerinden temin edilecek. Apple TV'nin 32 ve 64 GB'lık dahili depolama alanı sunan iki modele sahip olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.