Sürücüsüz otobüsler Las Vegas'ta yollara çıkıyor

Sürücüsüz otobüsler Las Vegas'ta yollara çıkıyor

İlk olarak Singapur'da karşımıza çıkan sürücüsüz otobüs Arma, Amerikan topraklarına adım atıyor. Fransız otonom araç üreticisi Navya'yla Las Vegas şehrinin iş birliği sayesinde sürücüsüz otobüslerin testlerine bugün itibariyle başlanacak. Daha önceleri Singapur'da bir üniversitede shuttle görevi gören Arma, Las Vegas'ın Fremont doğu eğlence bölgesinde test sürüşlerine başlıyor.

Ocak aynın 20'sine kadar sürecek olan bu testler, Amerika topraklarında kullanılan ilk sürücüsüz toplu taşıma denemeleri olacak. Ayrıca bu testlerin ücretsiz olacağını ve 10:00 ile 18:00 arasında gerçekleşeceğini de belirtelim. 12 ila 15 kişilik taşıma kapasitesine sahip olan Arma modeli, bu testlerde maksimum 20 km hızlarına çıkabilecek.

Fakat Arma modelinin aslında daha hızlı bir araç olduğunu da belirtelim. Daha önce yapılan testlerde 44 km hızlarına kadar güvenli bir şekilde çıkabilen Arma, tamamen elektrikli olarak üretilmiş. Las Vegas şehri yöneticilerinden Jorge Cervantes, yaptığı açıklamalarda sürücüsüz otobüslerin Las Vegas kentinde sürekli olarak kullanılacağını belirtti.

Yaz sonu veya sonbahar başlarında sürekli olarak başlayacak olan otonom otobüs seferleri Las Vegas gibi 24 saat yaşayan şehirler için oldukça önemli bir adım olabilir. Eğer Arma tüm dünyanın kumar ve gece hayatı merkezlerinden biri olan Las Vegas'ta başarılı olabilirse Amerika'nın her köşesine yayılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.