HTC, yapay zeka destekli akıllı telefonu HTC U Ultra'yı tanıttı

HTC, yapay zeka destekli akıllı telefonu HTC U Ultra'yı tanıttı

HTC, uzun zamandır merakla beklenen yeni akıllı telefonları HTC U Ultra ve U Play'i tanıttı. Tasarım konusunda klasik çizgisinin dışına çıkan HTC, her iki modelde de çok parlak kasalar kullanmış. 7.9 mm kalınlığında ve 170 gram ağırlığında olacak olan U Ultra'nın siyah, beyaz, mavi ve pembe olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olacağını belirtelim.

Moto Z, iPhone 7 ve HTC Bolt modellerinde olduğu gibi kulaklık girişine sahip olmayan HTC U Ultra, Gorilla Glass 5'le korunan  5.7 inçlik geniş bir ekranla karşımıza çıkıyor. Alarmlar, bildirimler ve yapay zeka asistanının kullanımı için üst tarafında 2 inç büyüklüğünde ikinci bir ekran bulunduran U Ultra, bu özelliğiyle LG V10 ve V20 modellerini andırıyor. Ana ekranı Quad HD çözünürlüğü sahip olan U Ultra'nın ikinci ekranıysa 160 x 1040 piksel çözünürlüğünde.

Sizi yaşadığınız bölgedeki değişikliklere göre uyaran ve sizden öğrenen bir yapay zeka sistemine de sahip olacak olan HTC U Ultra, kullanıcılarından topladığı bilgilerle gelişerek etikili bir asistan olmayı vadediyor. Gücünü Snapdragon 821 işlemcisinden alan HTC U Ultra, 4 GB RAM ve 64/128 GB dahili depolama alanına sahip.

Ana kamerasında HTC 10 modelinde de gördüğümüz f/1.8 diyafram açıklığına ve OIS desteğine sahip 12 megapiksellik UltraPixel kamera kullanan U Ultra, ön kamerada ise 16 megapiksellik bir sensör tercih etmiş. 3000 mAh büyüklüğünde bir bataryayla gelen U Ultra'nın tek kötü özelliği pil performansı olabilir.

Günümüz standartlarında 5.7 inç büyüklüğünde bir telefon için oldukça küçük kalan 3000 mAh büyüklüğündeki değiştirilemeyen batarya, Quick Charge 3.0 hızlı şarj desteğine de sahip. Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle birlikte gelen HTC U Ultra'nın 64 GB depolama alanına sahip olan modelinin fiyatı ise 749 dolar. Ayrıca ileriki dönemlerde sadece 128 GB'lık ve Gorilla Glass 5 yerine safir camla korunan özel bir HTC U Ultra modelinin geleceği de ortaya çıkan bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.