Hayırseverlik odaklı kitlesel fonlama sitesi GoFundMe, CrowdRise'ı satın aldı

Hayırseverlik odaklı kitlesel fonlama sitesi GoFundMe, CrowdRise'ı satın aldı

Hayırseverlik alanında kitlesel fonlama projelerine ev sahipliği yapan GoFundMe.com, benzer bir dikeydeki CrowdRise.com'u satın aldı.

Kısaca tanıtmak gerekirse GoFundMe, kişilerin farklı bağış kampanyaları başlatabildiği bir platform. CrowdRise ise vakıf veya kurumların bağış kampanyaları oluşturması için altyapı sunan bir girişim. Yapılan yorumlar bu satın almanın ortak bir vizyonun eseri olduğu yönünde. GoFundMe'nin bu alanda daha güçlü olacağına ise elbette şüphe yok.

Satın alma bedeli paylaşılmıyor ancak girişimlere dair paylaşabileceğimiz bir kaç rakam var. 2009 yılında kurulan CrowdRise, şimdiye kadar 25 milyon dolar (veya 31,5 milyon dolar) yatırım almış bir girişim. Son yatırımdaki değerlemesi 91 milyon dolar.

2008 yılında kurulan GoFundMe ise 2010'dan bu yana 25 milyondan fazla bağışçıdan 3 milyar dolar toplamış bir platform. Şimdiye dek 2 milyon kampanyaya ev sahipliği yapmış ve geçen yıla göre yüzde 300 büyümüş. GoFundMe'nin kampanyalardan aldığı komisyon payı yüzde 5. Aldığı yatırım tutarı bilinmiyor ama Accel Partners ve Greylock Partners GoFundMe'nin yatırımcıları arasında.

Geçtiğimiz aylarda Paypal tarafından satın alınacağı yönünde dedikodular çıkan GoFundMe'nin önemli bir adım attığını söylemek yanlış olmaz. Zira hem olası bir satın almada değerlemesini yükseltmiş oldu hem de kendi dikeyinde genişleme/büyüme imkanını elde etti.

Anlaşmaya göre CrowdRise'ın tüm ekibi GoFundMe'ye katılacak ve CrowdRise, etkinlik/yarışma ve kurum odaklı kampanyalara devam ederken bireysel bağış kampanyalarını GoFundMe'ye yönlendirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.