Elon Musk, 'Tesla'nın mezarlığı' dediği Apple'dan üst düzey transfer yaptı

Elon Musk, 'Tesla'nın mezarlığı' dediği Apple'dan üst düzey transfer yaptı

Elon Musk, Tesla çalışanlarının Apple'a geçişiyle ilgili olarak 'Apple'a aramızda Tesla'nın mezarlığı diyoruz' demişti ama bu kez Apple'dan önemli bir transfer yaptı. Swift dilini yazılım dünyasına kazandıran Chris Lattner, Başkan Yardımcısı olarak Tesla'ya geçti.

Chris Lattner, Apple'dan ayrılışını ilk olarak Swift e-posta grubuyla paylaşmış. Başka bir alanda fırsatları kovalamak istediğini söylemekle yetinen Lattner, Tesla'ya geçeceği bilgisini paylaşmamış. Fakat Tesla bu konuda ketum davranmayarak Lattner'in transferini bir blog yazısıyla duyurmuş.

Apple'ın iOS ve Mac uygulamalarında kullandığı Swift dilininin mucidi olan Chris Lattner, daha önce de LLVM adlı bir yazılım aracı geliştiren ve bunu Apple'a kazandıran yetenekli bir isim. Yazılım dünyasında iyi bir itibara sahip olduğu görülen Lattner'in geliştirdiği Swift, Stack Overflow'da en sevilenler arasında ikinci sırada yer alıyor.

Tesla'nın otopilot yazılımı Lattner'e emanet

2005 yılında Apple'a katılan ve 11 yıllık bir geçmişe sahip olan Lattner, Tesla'da Otopilot Yazılımı Başkan Yardımcısı ünvanını alacak ve şirketin kazaları yarıya azaltan otopilot yazılımının geliştirilmesinden sorumlu olacak. Tesla'da daha önce bu pozisyonu emaneten yürüten Jinnah Hosein ise SpaceX'teki Yazılım Başkan Yardımcısı görevine tam zamanlı vakit ayıracak.

Tesla, paylaşılan blog yazısında Lattner'i kazanmış olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşıyor ve fakat bu transferin Apple tarafında nasıl bir yankı uyandırdığını bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.