Apple, Carl Zeiss iş birliğiyle arttırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiriyor olabilir

Apple, Carl Zeiss iş birliğiyle arttırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiriyor olabilir

Lider Alman lens ve optik teknolojileri şirketi Carl Zeiss, Apple'la iş birliğine giderek hafif bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü üretmeyi planlıyor. Teknoloji blogger'ı Robert Scoble'ın iddiasına göre arttırılmış ve sanal gerçeklik alanlarında rakiplerinin oldukça gerisinde kalan Apple, bu hamlesiyle yarışa dahil olabilir. Robert Scoble, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada ismini vermediği bir Carl Zeiss çalışanın bu iş birliğini doğruladığını iddia ediyor.

Scoble'ın en büyük dayanağıysa CES 2017 etkinliğindeki tuhaf Carl Zeiss standı! Şirketin CES'teki arttırılmış gerçeklik bölümünde bir standı olmasına rağmen hiçbir şey tanıtmadığını ileten Scoble, çalışanlara "Tim Cook size izin vermedi" dediğinde şaşkın ve gergin gülüşlerle karşılaştığını da belirtiyor. Tim Cook'un 2016 yılı içerisinde arttırılmış gerçeklik hakkında yapmış olduğu olumlu açıklamalarsa bu iddiaları güçlendiren detaylardan.

Ortaklık sonucunda ortaya çıkacak olan gözlüğün 2017 yılında karşımızda olacağını belirten Scoble, daha önceleri Apple'ın arttırılmış gerçeklik gözlüğünün 2018 yılında geleceğini savunuyordu. Henüz karşımıza çıkacak olan gözlüğün yetenekleri belli olmasa da, kablosuz bir şekilde iPhone'lara bağlanarak görüntü ve bilgi aktarımı yapması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.