Yemek.com 2016'da yüzde 107 büyüdü, sosyal medya trafiği yüzde 70'e çıktı

Yemek.com 2016'da yüzde 107 büyüdü, sosyal medya trafiği yüzde 70'e çıktı

Facebook'ta yemek tarifi videolarını gittikçe daha hızlı bir şekilde mideye indiriyoruz. Bunu avantaja çevirebilen yemek odaklı içerik platformları kelimenin tam anlamıyla altın çağını yaşıyor ve Yemek.com da bir istisna değil. 2016 istatistiklerini açıklayan Yemek.com, geçtiğimiz yılı yüzde 107 büyümeyle kapattı.

2016'da aylık 8 milyon tekil ziyaretçi sayısını geçtiğini paylaşan Yemek.com'un, ziyaretçilerinin yüzde 85'i mobilden geldi. Ancak bu ziyaretçiler, doğrudan Yemek.com ana sayfasını ziyaret etmek yerine büyük ölçüde Facebook paylaşımlarını takip ettiler. 2016'da Yemek.com'un tüm trafiğinin yüzde 70'i sosyal ağlardan geldi.

Sosyal ağlarda büyük payı alan Facebook üzerinden 60 milyondan fazla etkileşim yaratan Yemek.com, Facebook'ta video gösterim sayısını 4 milyonun üzerine çıkardı. Merak edenler için Yemek.com'un YouTube kanalından bugüne kadar paylaşılan toplam video sayısı 2016 sonunda 300'ü geçti. Kanalın yaklaşık 72 bin abonesi var.

Yemeksepeti'nin içerik portalı olarak 2014'te yayına başlayan Yemek.com, Yemeksepeti'nden bağımsız duruşuyla alanında en çok tanınan markalardan biri haline geldi. Düzenli olarak yıllık yemek trendleri raporu da yayınlayan Yemek.com'un 2016 yemek trendleri sonuçlarını bağlantıyı takip ederek görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.