Google Asistan, yakında Android TV ve giyilebilir cihazlara geliyor

Google Asistan, yakında Android TV ve giyilebilir cihazlara geliyor

Google, Ekim ayında tanıttığı akıllı asistan servisi Google Asistan'ı daha fazla ön plana çıkarmaya hazırlanıyor. Google Asistan yakında Android TV ve bir çok farklı kanalda kullanılabilecek.

Hatırlayacağınız üzere Google, Asistan özellikli Pixel & Pixel XL telefonlarını Ekim ayında tanıtarak ilk çıkışı yapmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da geliştiricilerin Google Home için Google Asistan temelli uygulamalar geliştirebilmesinin önü açılmıştı. Yeni gelen güncellemelerse Google Asistan'ın kullanım alanlarını oldukça genişletecek nitelikte.

Google'ın resmi blogunda yapılan açıklamalara göre Google Asistan, önümüzdeki aylarda Google Asistan'a entegre edilecek. Böylece Android TV destekli televizyonlar ve uydu cihazları üzerinden Asistan desteği alınabilecek. Yani Google Asistan ile konuşarak istenilen içerikleri izlemek mümkün olacak.

Google Asistan & Android TV birlikteliğiyle kullanıcılar sesli komutla bir içeriği oynatabilecek, içerik/film araması yapabilecek, içerikler hakkında bilgi alabilecek veya ışık ayarı gibi özellikleri yönetebilecek.

Android TV, önce NVIDIA SHIELD ile ardından ABD'deki Android 6.0 ve Android 7.0 sürümlü tüm Adroid TV'lerde (AirTV Player, Sharp Aquos, Sony Bravia, Xiaomi Mi Box vs.) kullanılabilecek.

Google'ın Asistan'ı sadece bir kaç kanalda kullanmak istemediği malum. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda Google Asistan entegre edeceği tek kanal Android TV değil. Android Wear 2.0 güncellemesiyle akıllı saatlerde de 'OK Google' komutu kullanılabilir olacak. Yine araç içi bilgi-eğlence sistemleri de Embedded Google Assistant SDK üzerinden Google Asistan desteğine kavuşacak.

Google, son olarak Asistan için tanıtılan geliştirici platformu Google Actions'da çeşitli sonuçların alındığını da paylaşıyor ve şu sıralarda devam eden tüketici elektroniği fuarı CES'te daha fazla geliştiricinin dikkatini çekmek istiyor. Google, CES'te Daimler, Hyundai gibi iş ortaklarının da Google Asistan ile ilgili tanıtımlar yapacağını da ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.