Catspad: Kedinizi tanıyıp besleyen akıllı bakım ünitesi

Catspad: Kedinizi tanıyıp besleyen akıllı bakım ünitesi

Nesnelerin İnterneti (IoT) insanların olduğu kadar kedilerin de hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kedinizi siz uzaktayken beslemeye devam eden akıllı besleme ve su ünitesini CES 2017'de tanıtan Catspad, üretime geçmek için bugün Kickstarter kampanyasına başlıyor.

Catspad, kedilerin insan müdahalesi olmadan bir ay boyunca taze kuru mama yemelerini ve temiz su içmelerini sağlıyor. (Catspad haznesi 1,7 kg kuru mama ve 8 litre su alıyor.) Catspad besleme ünitesi internete bağlanıyor ve mobil uygulamasından kontrol ediliyor. Mobil uygulaması üzerinden, kedi mama ve su kaplarında ne kadar yiyecek ve içecek kaldığını görebiliyor; gerekli gördüğünüzde kapların doldurulmasını sağlayabiliyorsunuz. Sensörlerle donatılmış cihaz, beslediği kedileri renklerine göre tanıma iddiasında. Bu sayede beslenen her bir kedi için ayrı bir profil oluşturma ve kedileri ayrı ayrı takip etme imkanı veriyor Catspad.

Catspad ile kedileri beslemek için mama kaplarını takip edebileceğiniz gibi, beslenme saatlerini otomatize edebiliyorsunuz. Kedinizin, ne zaman, hangi sıklıkta ve ne kadar besleneceği bilgilerini girdiğinizde gerisini Catspad hallediyor. Benzer şekilde su musluğunu da, sensörler sayesinde, kediniz musluğa yaklaşması koşuluna bağlı olarak, otomatikman etkinleştirebiliyorsunuz.

2015 yılında kurulan Fransa merkezli Catspad girişimi tarafından geliştirilen Catspad ünitesi, Kickstarter'da erken dönem destekçileri için 199 dolardan satılıyor. Cihazın piyasa fiyatı 299 dolar olarak belirlenmiş.

Catspad ilk kitle kaynaklı fonlama kampanyasına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Mart 2016'da başlayan Indiegogo kampanyası Catspad'e yaklaşık 23 bin dolar kazandırmıştı ancak girişimin fon hedefini karşılayamamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.