Amazon'un sanal asistanı olan Alexa, Ford otomobillerine geliyor

Amazon'un sanal asistanı olan Alexa, Ford otomobillerine geliyor

Amazon'un sevilen sanal asistanı Alexa, teknoloji dünyasını ele geçirmeye devam ediyor. Buzdolapları, masa lambaları, akıllı telefonlar ve akıllı saatlere destek veren Alexa, Ford iş birliğiyle birlikte otomobillere de geliyor. Yapay zeka destekli otonom teknolojilerle oldukça akıllanan otomobiller, Alexa'yla birlikte asistan desteğine kavuşmuş olacaklar.

Geçtiğimiz sene Ford tarafından duyurulan Alexa desteğinin dağıtımı iki etaptan oluşacak. İlk olarak önümüzdeki ay dağıtılacak olan Alexa'nın ikinci dağıtımıysa 2017'nin yaz aylarında gerekleşecek. Ford Focus Electric, Fusion Energi ve C-MAX Energi modelleri için kullanıma sunulacak olan Alexa, sesli komutlarla hayatınızı kolaylaştıracak.

Ford'un Sync 3 isimli eğlence ve kontrol sistemine entegre bir şekilde gelecek olan Alexa, temel özelliklerinin yanı sıra aracınızı evinizden kontrol etmenize de olanak sağlayacak.

Alexa'yla aracınızın motorunu açıp kapatabilir, kapıların kilit durumlarını değiştirebilir veya aracın yakıt durumunu takip edebilirsiniz. Tabii ki bu işlemleri uzaktan gerçekleştirebilmeniz için evinizde Amazon Echo veya Echo Dot modellerinden biri olması gerekiyor.

Alışveriş listenize eklemeler yapma, müzik oynatma, sesli kitap okuma gibi yeteneklere sahip olan Alexa, aracınızdan evinizi kontrol etmenize de olanak sağlayacak. Alexa sayesinde aracınızın içerisinden evinizdeki ısıyı, ışıklandırmayı ve güvenlik sistemini kontrol edebileceksiniz.

Ayrıca Ford'un önümüzdeki sene araçlarına dahili Wi-Fi hotspot desteği yerleştirmeyi amaçladığını da belirtelim. Son olarak Samsung Gear S3 ve S2 akıllı saatine sahip Ford kullanıcıları bahar aylarından itibaren akıllı saatleriyle otomobillerine bağlanabileceklerini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.