Mobil bankacılık uygulaması Monese, göçmenlerin banka hesabı açmasını kolaylaştırıyor

Mobil bankacılık uygulaması Monese, göçmenlerin banka hesabı açmasını kolaylaştırıyor

Finansal teknoloji girişimleri hem nakitsiz geleceğe daha hızlı ulaşmamızı hem bir banka hesabı olmamızı giderek kolaylaştırıyor. İngiltere merkezli Monese de bu uygulamalardan biri ve özellikle göçmenler ve vatandaşı olmadığı bir ülkede yaşayanları yakalamak istiyor.

Monese'nin Android ve iOS uygulamalarıyla 3 dakikadan daha kısa süre hesap açmak mümkün. Bu sayede kullanıcılar bir banka hesap numarası, düşük maliyetli para transferi imkanı ve Visa etiketli banka kartına sahip olabiliyor. Dolayısıyla hesaplarında farklı para birimlerinde nakit birikimi de yapabiliyor.

Daha önce Smartcap ve Seedcamp gibi yatırımcılardan 5,8 milyon dolar yatırım alan Monese, A serisi yatırım turunda 10 milyon dolarlık bir yatırım almış. Anthemis Exponential Ventures, STE capital ve Korea Investment Partners'ın desteklediği A serisi yatırım turuna mevcut yatırımcılar Smartcap ve Seedcamp de katılmayı ihmal etmemiş.

Korea Investment Partners'ın Monese'ye yatırım yapmasının iki önemli tarafı var. KIP, kısa süre önce Kore'nin ilk internet tabanlı bankası Kakao Bank'a yatırım yaptığı gibi Monese yatırımıyla da Avrupa'daki ilk yatırımına imza atmış. Yani görünen o ki Monese'nin yakaladığı çizgi Korelilerin ilgisini çekmeyi başarmış.

Hali hazırda AB içinde yaşayan 18 yaşını doldurmuş kişiler vatandaşlığı önemli olmaksızın Monese'de hesap açabiliyor. Paylaşılan bilgilere göre Monese'nin şu anda 179 farklı ülke vatandaşından 40 bin kullanıcısı var ve Monese Eylül 2015'ten bu yana 1,8 milyon işleme ve 150 milyon sterlinin akışına aracılık etmiş.

Bu arada Monese, yeni yılda farklı bir gelir modeline geçiş yapmış ve neredeyse tüm hizmetleri için hesap başına aylık 4,95 sterlin gibi bir ücret almaya başlamış. Tabi bu planın kalıcı olacağının da bir garantisi yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.