Dünyanın ilk internet destekli klavyesi: Das Keyboard 5Q

Dünyanın ilk internet destekli klavyesi: Das Keyboard 5Q

Kickstarter sayesinde her geçen gün daha da ilginç ürünler karşımıza çıkmaya devam ediyor. 'Dünyanın ilk internet ve bulut bağlantılı klavyesi' olarak lanse edilen Das Keyboard 5Q, tüm akıllı özelliklerinin yanı sıra başarılı bir mekanik oyuncu klavyesi.

Uzun süredir kaliteli mekanik klavyeleriyle tanıdığımız Das Keyboard, 5Q modeliyle birlikte çıtayı yükseklere çıkartmayı başarmış. İlk olarak CES 2017 fuarında karşımıza çıkacak olan Das Keyboard 5Q, herhangi bir ekrana sahip olmadan bildirim paneli görevi görüyor.

das-keyboard-5q

Çok ilginç bir şekilde bildirimleri kullanıcısına gösterebilen Das Keyboard 5Q, bunun için RGB LED aydınlatmasını kullanıyor. 5Q'nun sahip olduğu RGB aydınlatması sayesinde istenilen her tuşa farklı renkler atamak mümkün. Fakat Das Keyboard 5Q klavyesini rakiplerinden ayıran en önemli detay ise aynı zamanda bu tuşlara takip etmeleri gereken bildirimlerin de atanabilmesi.

Örneğin bir tuşa takip etmesi için bir takvim bildirimi atadınız, bildirimin tarihinin yaklaşmasıyla birlikte daha öncesinde seçtiğiniz tuş belirlediğiniz renkte yanarak sizi uyarıyor. Özellikle bildirimlerini takip etmekte zorlanan kullanıcılar için başarılı bir çözüm sunan Das Keyboard 5Q, geliştirilmeye açık olarak tasarlanmış.

Das Keyboard 5Q ile yapılabilecek kişiselleştirmeler ise neredeyse sınırsız. Windows, Linux ve macOS işletim sistemleriyle çalışabilen Das Keyboard 5Q, Gamma-Zulu adında mekanik tuş sistemi kullanıyor ve tuş derinliği ise 1.5 mm. Kickstarter'da destek bekleyen ve 3,475 destekçi tarafından 580 bin dolar destek toplamayı başaran Das Keyboard 5Q'ya sahip olmak içinse 229 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.