EyeQue, göz bozukluğunu akıllı telefonla ölçebilen donanım için destek topluyor

EyeQue, göz bozukluğunu akıllı telefonla ölçebilen donanım için destek topluyor

Göz sağlığı konusunda sıkıntı yaşayanlar için imdada yetişecek olan EyeQue, göz doktoruna gitme sıklığını azaltma iddiasında bir girişim. Bir mobil uygulama ve aparat sayesinde göz numaranızı ölçebilen EyeQue, geride bıraktığımız Kasım ayı içerisinde Kickstarter kampanyasına başladı.

Her geçen gün yenilikler yaşanan kişisel sağlık teknolojileri alanında şansını deneyecek olan EyeQue basit bir şekilde göz testleri uygulayarak hem göz sağlığınızı takip etmenize hem de en uygun gözlüğü seçmenize yardım etmeyi hedefliyor.

parts-whole

Ufacık bir mikroskopu andıran EyeQue, kullanıcılarına temel görüş testi uyguluyor. EyeQue, hem yakın hem de uzak için ölçümler yapıp, göz bozukluklarınızı tespit edebiliyor. Uygulamanın en büyük faydasıysa bu ölçümleri kronolojik olarak takip edebilmeniz.

Kısaca anlatmak gerekirse EyeQue kullandığınız süreç boyunca gözünüzün hangi hızda bozulduğunu öğrenebilir ve buna göre önemler alabilirsiniz. Hem iOS hem de Android platformları için mevcut durumda olan EyeQue'nin yaratıcılarından Dr. John Serri ise uygulamalarının bir testten çok oyuna benzediğini söylüyor.

EyeQue sayesinde göz testi uygulamak ise oldukça basit, firmanın mobil uygulamasını açtıktan sonra gelen aparatı akıllı telefonumuzun ekranına sabitliyoruz. Sonrasında ise uygulamanın verdiği talimatları takip ederek kırmızı ve yeşil çizgileri kontrol ediyoruz. Göz bozukluğunuzu uygun bir fiyata takip etmenize olanak sağlayan EyeQue, teknolojinin sağlık sektöründeki gelişiminin en güzel örneklerinden.

Kickstarter'da 2,015 kişi tarafından 71 bin dolar destek bulan EyeQue, 2017 CES fuarının da gözdelerinden olacak. EyeQue ürününe sahip olmak için ise en azından 25 doları gözden çıkarmanız gerekiyor, cihazların ilk gönderimi ise önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.