Sanal gerçeklik girişimi Jaunt, PlayStation VR için kullanıma sunuldu

Sanal gerçeklik girişimi Jaunt, PlayStation VR için kullanıma sunuldu

Sinematik sanal gerçeklik girişimi Jaunt, nihayet PlayStation VR için kullanıma sunuldu. Yaklaşık 399 dolar fiyat etiketiyle satılan Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR, Youtube'un ardından Jaunt desteğine de kavuşmuş oldu. Sanal gerçeklik gözlükleri için 360 derece video arşivi sunan Jaunt, içerisinde hem profesyonel hem de amatör videolar barındırıyor.

İlk olarak Disney'den aldığı 65 milyon dolarlık yatırımla dikkatleri çeken Jaunt, oyunlarla birlikte sanal gerçeklik alanın en önemli elementlerinden biri olan videolar hakkında çalışıyor. Animasyondan tutun da gezi videolarına kadar 10'u aşkın kategoride 150'den fazla video sunan Jaunt, Youtube'un 360 derece video arşivinden daha kaliteli içerikler sunuyor. Aynı zamanda 360 derece videolar çekilmesi için donanım desteği de sunan Jaunt, Jaunt ONE adında 24 lensli 360 derece kameraya da sahip.

Kısa zaman önce Çin'in en önemli markalarından olan Xiaomi'iyle de iş birliğine giden Jaunt, akıllı telefon deviyle birlikte VR uygulamaları ve VR içerikleri üretecek.

jaunt-side

Youtube'un 360 derece videolarından sonra PlayStation VR'la izlenebilecek en büyük arşive sahip olan Jaunt, içerisinde 150'den fazla video içeriği barındırıyor. Bu videoların arasında Invasion, CBS' JPL Mars 2020, Shaq Goes to Cuba ve Zombie Purge gibi yapımlar da mevcut durumda.

Pazarın en önemli sanal gerçeklik platformlarına destek vermeyi amaçlayan Jaunt, PlayStation VR'a gelişiyle birlikte bunu başarmış gibi görünüyor. Jaunt halihazırda Android, iOS, Gear VR, Google Daydream, Oculus Rift ve HTC Vive platformlarına destek verebiliyor.

Kısacası en ucuzundan en pahalısına neredeyse tüm sanal gerçeklik platformlarını destek veren Jaunt, platform çeşitliliği ile rakiplerinin önüne geçiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.