Otomobil devleri daha hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonu geliştirmek için birleşti

Otomobil devleri daha hızlı elektrikli otomobil şarj istasyonu geliştirmek için birleşti

Dört otomobil devi Avrupa’da kullanılması için elektrikli otomobilleri hızlı şarj edebilen istasyonlar için bir anlaşma imzaladı. Elektrikli araçların artık hayatımıza tam olarak gireceği düşünüldüğünde bu araçların enerji ihtiyacını karşılamak için istasyonların kurulmasına da hız verilmesi zaten gerekiyordu. Şu anda kullanılan istasyonlar her ne kadar ihtiyacı karşılasa da şarj etme süreleri hala istenilen seviyede değil, daha hızlı şarj edebilmeleri gerekiyor. Şu an Amerika’da kullanılan istasyonlarda bir aracı şarj etmek yaklaşık olarak 30 dakika sürüyor. BMW, Daimler, Ford ve Volkswagen imzaladıkları antlaşmayla bu süreyi minimuma indireceklerine dair söz veriyor.

Weiterentwicklung des CCS Ladestandards für Elektrofahrzeuge auf bis zu 350 kW ; Evolution of CCS charging technology for e-cars towards 350 kW;

Şarj etme süresini daha aza indirmekti amaç da muhtemelen kurulacak istasyon sayısının daha az olmasını sağlamak için. Yani eğer bir istasyon günlük şarj edebileceği araç sayısını maksimum seviyeye çıkarabilirse böylece ihtiyacı karşılayacak istasyon sayısı da azalacak. Elektrikli otomobilleri şarj etme ağı tahmin edersiniz ki ileride çok büyük bir şeye dönüşecek ve bunun şimdiden iyi düşünülüp doğru planlanması gerekiyor. Bu nedenle 4 büyük firma sıkı bir şekilde çalışıyor. Tesla ve ChargePoint Amerika’da bu işi çok başarılı şekilde yapıyor olsa da bu işbirliği sonucuna göre Avrupa için kurulacak istasyonlar bunlardan çok daha hızlı bir şekilde şarj edebilecek.

Autodesk VRED Professional 2016 SP1

Şimdi kullanılan şarj aletleri bir aracın yüzde 80 seviyesine kadar 20 dakikada şarj edebiliyor. Yani 20 dakikada 50 kW enerji verebiliyor. Düşünülen ve üzerinde çalışılan modelde ise bunun 7 katı kadar yani aynı sürede 350 kW enerji depolanabilecek. Bir aracın tamamen şarj olması 10 dakikadan az bir sürede gerçekleşecek.

İlk hızlı şarj istasyonları 2017 yılında gelecek ve Avrupa’da yaklaşık 400 tane istasyon kurulacak. 2020 yılına kadar da Avrupa’da binin üzerinde istasyon kurulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.