2017'de borsaya açılmayı düşünmeyen Stripe, yatırım bulmayı değil insan gücünü yönetmeyi önemsiyor

2017'de borsaya açılmayı düşünmeyen Stripe, yatırım bulmayı değil insan gücünü yönetmeyi önemsiyor

Kasım ayında 9.2 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım alan Stripe, 2017'de borsaya açılmayı düşünmediğini açıkladı. Stripe'ın kurucularının gerekçesi oldukça net; "Buna ihtiyacımız yok".

Stripe, Patrick ve John (Collison) adlı iki kardeş tarafından kurulan bir ödeme sistemi girişimi. Şimdiye dek General Catalyst Partners, CapitalG (eski adıyla Google Capital), Sequoia Capital ve Visa gibi önemli şirketlerden yatırım aldı ve kurucularından John Collison (26) Forbes tarafından "dünyanın en genç kendi servetini kazanan milyarderi" olarak gösteriliyor. Kısacası genç kurucularıyla başarının üzerine giden bir girişimden bahsediyoruz.

Gaybrick: Yatırım bulmak önceliğimiz değil

Hem aldıkları hem de yaptıkları yatırımlardan memnun olan şirketin genç CFO'su Will Gaybrick de Stripe'ın karlılığı yakalayıp yakalamadığını paylaşmıyor fakat büyüme grafiğinden memnun olduklarını söylüyor. Gaybrick, bir CFO olmasına rağmen parayı yönetmekten ziyade eldeki insan gücünü yönetmekle meşgul olduğunu söylüyor. Önceliklerinin yatırım bulmak olmadığını da ekliyor. CFO'ların sermaye değil, mühendislik kaynakları ve zaman konusunda zorlandığını da ekliyor. Girişimin motorunun yani üretim kısmının önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Hatırlatsanız MatterMark’tan Alex Wilhelm'ın 2017'de halka arz olması beklenen tekboynuzları (unicorn) sıralamıştı ve şimdi kontrol ettiğimde Stripe'ın o listede yer almadığını görüyorum. Stripe, Slack gibi popüler girişimlerin ödeme sistemi olarak onların büyümesinden de hız kazanıyor.

Will Gaybrick, son iki yatırımı göz önüne alarak "iş ve ürünlerimiz değerlememizden daha hızlı büyüyor" diyor. Atlas ile küresel girişimlere kucak açan Stripe, bu sene Target, SAP ve NFL'in yanısıra ABD Başkanlık seçimlerinde iki adayın da ödeme sistemi sağlayıcısı olmuş ki tüm bunlar girişimin neden borsaya açılmak istemediğini açıklamaya fazlasıyla yetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.