Yerli sağlık uygulaması Longi, tüm yaş grupları için akıllı yaşam koçu olmak istiyor

Yerli sağlık uygulaması Longi, tüm yaş grupları için akıllı yaşam koçu olmak istiyor

Sağlık bir çok girişimin üzerinde çalıştığı bir konu. Sağlık girişimlerinin yeni yerli oyuncusu Longi tüm yaş gruplarına yönelik bütüncül yaklaşımıyla farklılaşmaya çalışıyor. Chatbot teknolojisini kullanan interaktif bir platform olan Longi, akıllı bir sağlıklı yaşam koçu olarak tasarlanmış.

Türkiye’de geliştirilen uygulama, 1.5 senelik yoğun bir araştırma ve çalışmanın ürünü. Öğrendiğimize göre girişim, geliştirme süreci boyunca bir çok uluslararası marka ve organizasyonun dikkatini çekmeyi başarmış. Ayrıca iş modeliyle katıldığı Stanford Üniversitesi Uzun Yaşam Enstitüsü iş modelleri tasarım yarışmasında dünya ikinciliği elde etmeyi, Berkeley Üniversitesi’nin Global Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda da bölgesel yarı finalist olmayı başarmış.

Longi, açılış ekranında bizleri chatbotuyla karşılıyor. Kullanıcılardan interaktif bir şekilde boy, kilo ve yaş gibi temel bilgilerini isteyen bot; uygulama kullanımı süresince de beslenme, fiziksel aktivite ve zihin aktiviteleriyle ilgili  hatırlatma ve tavsiyelerde bulunabiliyor. Uygulamanın diğer bir dikkat çekici özelliği ise akıllı telefon kamerası üzerinden nabız ölçümü yapmayı mümkün kılması.

Fatih Mustafa Çelebi, Berk Yılmaz ve Ali Murat Ceylan tarafından kurulan Longi’nin ilk kullanıcılarından aldığı tepkiler oldukça olumluymuş. Bununla birlikte kurucularından aldığımız bir diğer bilgiye göre Longi, kısa bir süre önce StartersHub ve melek yatırımcılar Ebru Dorman, Tülin Karabük ve Alper Akçan’dan 180 bin dolar tohum yatırım almayı başarmış Uluslararası büyüme aşamaları için de yeni yatırım görüşmelerinde bulunan girişimin kısa sürede 10 bine yakın indirme sayısına ulaştığı bilgisini de ekleyelim.

longi-ekran-goruntusu-2

Kısa vadedeki planlar arasında Fitbit entegrasyonu yer alıyor

Longi’de önerilen kişisel beslenme programları, zihinsel ve fiziksel egzersizler doktorlar ve uzmanlardan oluşan profesyonel bir danışman ekip tarafından oluşturuluyor. Beslenme konusunda İngiltere’den beslenme uzmanlarıyla ve şeflerle çalışan Longi, zihin egzersizleri konusunda ise Türkiye’den üniversitelerle bilişsel yetiye yönelik iş birliklerine gidiyor. Longi'nin akıllı öğrenme teknolojisi ile kişiselleştirilen basit kurgudaki zihinsel ve fiziksel programlarının yanı sıra "Keşfet" sekmesinde de beslenmeden meditasyona farklı konularda güncel bilgiler derleniyor.

Halihazırda Google Fit ve Apple Health entegrasyonları ile kullanıcıların sağlık verilerini senkronize edebilen Lingo’nun yine kurucu ortaklardan aldığımız bilgilere göre kısa vadedeki planları arasında Fitbit akıllı saat entegrasyonu ve uygulama içi chatbot deneyimini geliştirmek yer alıyor. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayında olan Longi, uzun vadedeki planlarını ise İngiltere, Avustralya, Güney Afrika ve ABD gibi İngilizce konuşulan coğrafyalara yayılmak olarak belirlemiş.

Longi’yi denemek isterseniz App Store ve Google Play’den indirebilirsiniz. İlerleyen süreçlerde bu pazarın global oyuncularından biri olarak büyümesini sürdürebilecek Longi’yi takip edip gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.