Uber, San Francisco'daki otonom sürüş testlerini durdurdu

Uber, San Francisco'daki otonom sürüş testlerini durdurdu

Otomotiv sektörünün geleceği konumunda olan sürücüsüz otomobiller, şimdilik sorun çıkartmaya devam ediyor. Uber, 14 Aralık'ta San Francisco'da otonom sürüş testlerine başlamıştı. Daha ilk günden sorunlar ile başlayan bu testler, sürücüsüz bir Uber aracının kırmızı ışıkta geçmesiyle birlikte California eyaletinin dikkatini çekmişti. Daha sonrasında bisiklet yollarıyla başı derde giren otonom araçların test süreci, Uber'in California eyaleti motorlu taşıtlar idaresi ve Başsavcı ofisiyle yaptığı toplantı sonucunda iptal edildi.

Volvo Cars and Uber join forces to develop autonomous driving cars

Uber, araçların acil durumlarda müdahale etmesi için bir şoför ve teknisyenle birlikte yola çıktığı için bu testlerinin izin gerektirmediğini savunsa da toplamda 16 Volvo X90 otonom aracının izni iptal edilmiş oldu. Uber sözcüsü yaptığı açıklamalarda, eyalat çapında uygulanabilir kurallar geliştirmek için iki kat çaba sarf edeceklerini belirtti.

Uber'in geçtiğimiz Eylül ayında Pittsburgh'da başlattığı sürücüsüz araç testlerinin herhangi bir sorun olmadan devam ettiğini de belirtelim. Pittsburgh'daki testlerde ise Volvo X90 değil Amerikan otomotiv devi Ford'un Focus modeli kullanılıyor. Uber'in izin için başvurup vurmayacağı veya testleri başka bir eyalete taşıyıp taşımayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Aynı zamanda sürücüsüz araç testleri yapan ve içerisinde Google, Ford ve Tesla gibi isimleri barındıran 20 firmanın toplamda 130 otonom araç için motorlu taşıtlar idaresinden testler için izin aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.