Netmarble, Kabam'ın Vancouver Stüdyosu'nu ve bazı değerli oyunlarını satın alıyor

Netmarble, Kabam'ın Vancouver Stüdyosu'nu ve bazı değerli oyunlarını satın alıyor

Ülkemizde de faaliyet gösteren Güney Kore merkezli oyun devi Netmarble, MMO oyunlarda dünyanın en iyilerinden olan Kabam'ın Vancouver Stüdyosu'nu satın alıyor.

2017 yılının birinci çeyreğinde resmileşmesi beklenen satın almayla ilgili herhangi bir rakam ise paylaşılmadı. Ancak söz konusu satın almanın şirketin yine önümüzdeki sene içinde 'daha fazla globalleşme' planının bir parçası olan IPO hedefiyle alakası olduğunu söyleyebiliriz.

kabam-logoKabam'ın dünyaca ünlü oyunu MARVEL Contest of Champions‘tan Vancouver Stüdyosu sorumlu olduğu için satın alma sonrasında bu oyunun da (geliştirme, tasarım ve müşteri destek ekipleriyle beraber) Netmarble bünyesine geçeceğini belirtelim. Ek olarak Vancouver Stüdyosu'nda geliştirilen ve 2017'nin ikinci çeyreğinde yayınlanacak olan bir diğer iddalı oyun TRANSFORMERS: Forged to Fight da aynı şekilde artık Netmarble'ın oluyor.

Son olarak yalnızca MARVEL'in yaklaşık 2 senede 90 milyon kez indirilip 450 milyon dolardan fazla gelir elde etmeyi başardığını ekleyelim.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Netmarble'ın Kabam'ınVancouver Stüdyosu'nu satın alması şirketin globalleşme hedefinde büyük rol oynayacak. Oyun sektörüyle alakalı gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.