Nielsen, eğlence odaklı veri teknolojieri şirketi Gracenote'u satın alıyor

Nielsen, eğlence odaklı veri teknolojieri şirketi Gracenote'u satın alıyor

Televizyon, radyo ve farklı medya kanallarında medya ölçümleme hizmetleri sunan Nielsen, dijital eğlence odaklı veri teknolojileri şirketi Gracenote'u satın alıyor.

Grancenote, 2008 yılında Sony tarafından satın alınan bir teknoloji şirketiydi ve ABD'de 50 milyon hane halkına ulaşan, ABD'nin en büyük bağımsız TV istasyonlarından birine ve 42 yerel istasyona sahip Tribune Media tarafından 2014 yılında satın alınmıştı. Halen sitesinde İngilizce ve Japonca dillerini destekleyen Gracenote, artık Tribune Media ile yollarını ayırmış oluyor.

Paylaşılan rakamlara göre Grancenote, 12 milyon film ve TV içeriğiyle 20 milyondan fazla müzik parçasına ait veriler sunuyor. 560 milyon dolar nakit karşılığında imzalanan anlaşmanın 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Gracenote CEO'su John Batter, sahip oldukları teknolojiyi Nielsen'in ile birleştirmekten memnun olduklarını söylerken, Nielsen de bu satın almayla veri analizi tarafındaki gücünü artırmak istiyor.

Apple Music, Spotify ve Tesla'ya hizmet veriyor

Farklı bilgi eğlence sistemlerini destekleyen Grancenote, Nielsen'in geleceği için oldukça önemli bir satın alma. Çünkü Grancenote'un tavsiye motorunu Apple Music ve Spotify gibi çok önemli iki uygulamada görmek mümkün. Grancenote aynı zamanda Tesla, Ford, BMW, Toyota gibi farklı otomobil markalarıyla da çalışıyor ve teknolojisiyle 85 milyon araca dokunuyor.

Tribune Media, Grancenote'un dünyanın en büyük eğlence odaklı veri şirketlerinden biri olduğunu söylüyor ve son 3 yılda çok önemli bir büyüme kaydettiğini ekliyor. Küresel çapta hizmet veren Grancenote şu anda Avrupa'dan Hindistan'a, Latin Amerika'dan Avustralya'ya kadar bir çok ülkede müşterilere sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.