Google'ın arama motoru destekli klavyesi Gboard, Android'e geliyor

Google'ın arama motoru destekli klavyesi Gboard, Android'e geliyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında karşımıza çıkan ve iOS için kullanıma sunulan Gboard, nihayet Android'e geliyor. Uygulamasını ilk olarak kendi işletim sistemi olan Android yerine en büyük rakibi konumundaki iOS için kullanıma sunması nedeniyle eleştirilen Google, yaklaşık 6 ay sonra uygulamasını Android platformu için kullanıma açıyor.

gboard-still-emojigif

Google Klavye'nin 6.0 güncellemesi ile Android kullanıcılarının karşısına çıkacak olan Gboard, klavye içerisinden aramalar yapabilmesi ile dikkatleri çekiyor. Klavyenin sol üst kısmında bulunan Google simgesine tıkladığınız anda küçük bir arama motoruna dönüşen Gboard, hızlı aramalar yapmak isteyenler için zamandan tasarruf sağlıyor.

Google Klavye'nin uzun süredir sahip olduğu sürükleyerek yazma özelliğiyse isim değiştirerek Glide Typing olmuş durumda. Aynı anda 3 farklı dilde yazma özelliğine de sahip olan Gboard, özellikle GIF ve Emoji kullanmayı seven kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

İçerisinde GIF ve Emoji araması da yapabileceğiniz Gboard, bulunan GIF'leri direk kopyalayarak konuşmalarınızda kullanmanıza olanak sağlıyor. O an kullanıldığı uygulamayı otomatik olarak algılayan Gboard, örneğin GIF desteklenmeyen bir uygulamada GIF araması yapmanıza izin vermiyor.

Bu hafta içerisinde Google Play Store'a gelecek olan Gboard'u beklemek istemeyen kullanıcılar APK dosyasına buradan ulaşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.