Dikey kalkış yapabilen elektrikli uçak üreticisi Lilium 10 milyon euro yatırım aldı

Dikey kalkış yapabilen elektrikli uçak üreticisi Lilium 10 milyon euro yatırım aldı

Dikey kalkış yapabilen ve tamamen elektrikli uçaklar üretmeyi hedefleyen Almanya merkezli Lilium Aviation, Londra merkezli Atomico'dan 10 milyon euro'luk Seri A yatırımı aldı. Yatırım Lilium Jet adı verilen elektrikli uçak modelinin ticarileştirilmesi ve üretim bandına çıkartılması için harcanacak.

Lilium Aviation 2015 yılında Münih Teknik Üniversitesi'nden mezun olan bir grup mühendis ve doktora öğrencisi tarafından kurulmuş. Şirketin kurucu ortaklarından Daniel Wiegand aynı zamanda CEO koltuğunda oturuyor. Avrupa Uzay Ajansı (European Space Agency) tarafından da desteklenen girişim, ajansın Bavyera eyaletindeki kuluçka merkezinden yardım almış.

Yatırımla beraber Atomico'nun kurucusu Niklas Zennström, şirketin yönetim kuruluna girdi. Lilium Aviation, gelen yatırımla birlikte çalışan sayısını da artıracak ve işe yeni mühendisler de alacak. Münih'te bulunan merkezlerinde uzman ve mühendis kadrosunu 35 kişiye kadar çıkaracak olan Lilium Aviation, ilk gerçek boyutlu uçan prototipi ise 2017 yılının başlarında uçurmayı deneyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.