Microsoft Ventures, yapay zekâ odaklı yeni fonunu ve Element AI yatırımını duyurdu

Microsoft Ventures, yapay zekâ odaklı yeni fonunu ve Element AI yatırımını duyurdu

Microsoft, yapay zekâ alanındaki ilerlemelere ve rekabete yön verecek yeni bir adım daha attı. Şirketin yatırım kolu Microsoft Ventures, yapay zekâ alanındaki girişimlerine özel bir fon ayırdığını ve Element AI'a yatırım yaptığını duyurdu.

Yapay zekâ ve makine öğrenmesi dikeyindeki gelişmeler önümüzdeki 10 yılın resmini büyük ölçüde belirleyecek iki önemli dikey. Microsoft, halihazırda Open AI'ın ortaklarından ve aynı zamanda Partnership on AI'ın üyeleri arasında. Yapay zekâ teknolojilerini demokratikleştirmekten bahseden şirket, ne kadar yatırım bütçesi ayırdığını açıklamasa da Microsoft Ventures ile bu dikeye önemli yatırımlar yapacağını gösteriyor. Element AI'a pekala bu önemli yatırımlardan biri.

Element AI, "makine öğrenmesinin babası" olarak adlandırılan Yoshua Bengio tarafından kurulan bir kuluçka merkezi. Montreal'de kurulu olan merkez, büyük kuruluşlarla birlikte birlikte yapay zekâ öncelikli projeleri hayata geçirdiğini paylaşıyor.

Bugün CRM girişimi Tact'a 15 milyon dolar, Dynamic Signal adlı girişime de 25 milyon yatırım yaptığını açıklayan Microsoft, görünüşe bakılırsa yapay zekânın kullanılabileceği her alanı değerlendirmek niyetinde. Satya Nadella öncülüğünde yeniden yapılandırılan şirket kendini mobil ve bulut tabanlı teknolojilere daha çok vermiş durumda. Yapay zekâ da bu iki alanda verimliliği artırmak için büyük bir öneme sahip.

Microsoft Ventures'ı yöneten Nagraj Kashyap, yapay zekâ teknolojilerinin insan kapasitesini yükseltmek ve toplumsal gelişmeyi ilerletmek için önemli olduğunun altını çiziyor. Microsoft'un bu alanda olumlu gelişmeler için temel ilkeleri koyma yolunda çalışacağını da ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.