Facebook, fotoğraf ve videolar için çerçeve oluşturma özelliğini kullanıma sundu

Facebook, fotoğraf ve videolar için çerçeve oluşturma özelliğini kullanıma sundu

Facebook, Snapchat'ti kopyalamaya devam ediyor. Daha önce Snapchat'in hikayeler özelliğini Instagram'a taşıyan Facebook, şimdi de fotoğraf ve videoları için çerçeve oluşturma özelliğini kulanıma sunuyor. Bir süredir deneme aşamasında olan ve belli başlı sayfalar tarafından kullanılabilen sistem, henüz ülkemiz için mevcut değil.

f3ya5yehkzw

Kolombiya, Meksika, Tayvan, İrlanda ve Birleşik Krallık için kullanıma sunulan çerçeve oluşturma özelliği, yakın zamanda Amerika ve diğer ülkeler için de kullanımda olacak. Facebook tarafından yapılan yenilikler çerçeve oluşturma ile sınırlı kalmıyor. Şirket, içerisinde çerçeveler, Snapchat filtreleri ve Prisma uygulamasına benzer yenilikler sunan dahili kamera uygulamasını da İrlanda'da test etmeye başladı.

Bilindiği üzere Facebook, geçtiğimiz dönemlerde profil fotoğrafları için çerçeveler oluşturma özelliğini kullanıma sunmuştu. Özellikle terör olaylarını protesto etmek ve spor müsabakalarında takımlara destek amacıyla sıkça kullanılan özellik, kısa zamanda büyük bir kitle tarafından benimsenmişti.

Yayınladığı çevrimiçi çerçeve oluşturma aracı sayesinde çok basit bir şekilde çerçeve oluşturma imkanı tanıyan Facebook, bu yeniliği ile kullanıcılarının dikkatini çekecek gibi görünüyor. Tasarla, yükle, gözden geçir, detaylar ekle, gör ve yönet şeklinde 6 adet adımdan oluşan çerçeve oluşturma işlemi oldukça basit tasarlanmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.