Yenilikçi sohbet uygulaması GROOP, önce Türkiye'ye sonra dünyaya yayılmak istiyor

Yenilikçi sohbet uygulaması GROOP, önce Türkiye'ye sonra dünyaya yayılmak istiyor

Genelde ABD'de geliştirilen sosyal ağ uygulamalarının popüler olduğu bir ülkeyiz ama Groop (iOS) bu durumu tersine çevirmek istiyor. Güncel konularda grup konuşmalarına odaklanan Groop, önce tüm Türkiye'yi sonrada dünyayı sarmayı hedefliyor.

Grup sohbetinde oyunlaştırma dinamikleri

İlk kez Temmuz ayında sizlere duyurduğumuz Groop, adından da anlaşılacağı üzere grup sohbetlerine odaklanan bir mobil uygulama. Birbirini tanıyan veya tanımayan 6 kişilik gruplar, 15'er dakikalık konuşma seansında buluşuyor ve fikirlerini birbiriyle paylaşıyor. Fakat her şey bununla da sınırlı değil.

Kendini sosyal bir sohbet (chat) platformu olarak tanımlayan Groop, oyunlaştırmayı da işin içine katıyor. Kullanıcılar sohbet içerisinde beğeni toplayarak seviye atlayabiliyor. Akıllı algoritmayla daha çok yazıştıkça size daha fazla benzeyen kişilerle aynı gruplara dahil oluyorsunuz ve yeni arkadaşlarınızla özel olarak mesajlaşabiliyorsunuz.

groop-chat-indir

Hedefte küresel arena başarısı var

Şu an uygulama test (beta) versiyonuyla kullanıcılarına ulaşan Groop, çok yakında konuşmaları izleme/izletme, özel sohbet odası açabilme gibi özelliklerle kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefliyor. Yakında Android sürümünü de Google Play'de yayınlayıp kullanıcı tabanını genişletmek istiyor.

Groop'un kurucularından Hakan Baş, uzun zamandır iyi bir ekiple geliştirdikleri Groop'a güveniyor ve küresel arenada başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. "Türkiye'yi pilot bölge olarak kullanıp, bir an önce ürünü tam anlamıyla hazır hale getirmek istiyoruz." diye de ekliyor.

Kişisel fikrim Groop'un özgün bir tarzı olduğu yönünde. Keza kişi ve süre gibi sınırlamaların bir dezavantaj olmadığını da söyleyebilirim. Aksine Twitter ve Snapchat gibi girişimler sınırlamaları pekala bir avantaja çevirmeyi başardılar.  Groop'un da bunu başarmaması için bir neden yok. Tek gördüğüm olumsuz yön uygulamaya çok fazla özellik ekleme isteği olabilir ki bu konuda da kontrollü hareket edileceğini tahmin ediyorum.

Groop'u denemek isterseniz App Store'dan indirebilirsiniz. Eğer Android kullanıyorsanız Groopapp.com'a e-posta adresinizi bırakabilir veya Webrazzi'yi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.