Qualcomm işlemcileri için Windows 10 desteği geliyor

Qualcomm işlemcileri için Windows 10 desteği geliyor

Qualcomm ve Microsoft, Windows 10 için ortaklığa gidiyor. Microsoft tarafından Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenen WinHEC etkinliğinde Qualcomm işlemcilerinin Windows 10'un tam sürümüne destek vereceği açıklandı. Intel'i oldukça üzecek olan haber, mobil işlemci devi Qualcomm tarafından PC dünyasına atılmış önemli bir adım. Ortaklıkla birlikte Windows 10 işletim sisteminin ilk kez ARM tabanlı işlemcilerle uyumlu olarak çalışabildiğini de görmüş olacağız.

windows-10

Mobil işlemci gücünün her geçen gün artması bu kararın alınmasında en önemli etkenlerden biri. Geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkan iPhone 7 modellerinin test sonuçlarında Intel'in laptop işlemcileriyle başabaş mücadele ettiğini görmüştük.

Bugün ortaya çıkan bir diğer gelişme de Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 835'in iPhone 7 modelleri tarafından kullanılan Apple A10 Fusion işlemcisini test sonuçlarında geride bırakmış olması.

Qualcomm, Adobe Photoshop ve Microsoft Office olmak üzere tüm Windows 10 uygulamalarını çalıştırabilecek. Etkinlikte yayınlanan videoda ise Qualcomm işlemcili cihazın, Windows 10 64-bit sürümünü kullandığı belirtilmiş. Adobe Photoshop'un tam sürümünün çalıştırıldığı videoyla birlikte sistemler arasında herhangi bir uyumluluk sorunu olmadığını da görmüş olduk. Qualcomm işlemcili Windows 10 ürünleri 2017'nin ilk çeyreğinde karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.