Fitbit, Pebble'ı satın aldı, kapatacağını açıkladı

Fitbit, Pebble'ı satın aldı, kapatacağını açıkladı

Ay başında haberleştirdiğimiz duyumlar doğrulandı, akıllı saat pazarının dikkat çeken firmalarından Pebble, pazarın lideri Fitbit tarafından satın alındı. Satın alma ertesinde Pebble markası tarihe karışacak.

Geçtiğimiz günlerde satın alma ile ilgili dedikoduların çıkmasıyla birlikte Pebble, yeni çıkaracağı Time 2 ve Core modellerini iptal edeceğini duyurmuştu. Satın alma açıklamasında Kickstarter üzerinden bu ürünler için destek veren kullanıcılara paralarının 4-8 hafta içinde iade edileceği belirtildi.

unnamed

Hayatımıza Kickstarter ile giren Pebble, Fitbit satın almasıyla çıkmış oldu. Anlaşmanın detayları açıklanmasa tahminler satın alma bedelinin 34 ile 40 milyon dolar arasında olduğu yönünde. Bu bedelin şirketin borçlarını ucu ucuna karşıladığı belirtiliyor.

Pebble'ın CEO'su Eric Migicovsky tarafından yapılan açıklamayla Pebble ürünlerine destek verilmeyeceği ve yeni ürünlerin gelmeyeceği de kesinleşmiş oldu. Halen kullanılan Pebble ürünlerinin herhangi bir sıkıntı olmadan çalışmaya devam edeceğini belirten Migicovsky, bugüne kadar verdikleri destek için tüm Kickstarter kullanıcılarına teşekkür etti.

Satın alma işlemiyle kullanımda olan Pebble modellerinin garanti süreci de sona ermiş oldu. Açıklamada Pebble kullanıcılarının şarj kablolarını ve çeşitli aksesuarları Amazon üstünden tedarik edebileceği de belirtilmiş. Kısa zaman içerisinde kullanıcı deneyiminde bir değişiklik olmayacağı söylense de ilerleyen süreçte fonksiyonellik ve hizmet kalitesinin düşebileceği beklenebilir.

Pebble'ın yazılım ekibinin büyük çoğunluğunun Fitbit'e katıldığını açıklayan Migicovsky, giyilebilir teknoloji alanında çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Giyilebilir teknoloji pazarının lideri olan Fitbit, bu hamlesiyle yazılım tarafını oldukça güçlendirmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.