Facebook AB ülkelerinde geçerli olan e-para lisansını aldı

Facebook AB ülkelerinde geçerli olan e-para lisansını aldı

Sosyal ağ ve reklamcılık devi Facebook, finansal servisler alanındaki yeniliklerini Avrupa'ya getirmeye oldukça yakın. Zira Facebook'un İrlanda'da da e-para lisansı aldığı kesinleşti.

Dün düzenlediğimiz Webrazzi Finansal Servisler 2016 konferansımızda da gündeme getirdiğimiz üzere 2017'de yeni nesil finansal servisler hayatımızın daha fazla içinde olacak. Bu alanda kitlesel değişim gücüne sahip şirketlerden biri hiç şüphesiz Facebook ve bu yeni adımıyla ABD'deki Messenger üzerinden kolay para transferi hizmetini Avrupa'ya getirebilir.

ABD'de geçen yılın Mayıs ayında Messenger üzerinden para transferini başlatan Facebook'un 2014 yılından bu yana Avrupa'da lisans almakla ilgilendiği, hatta Avrupalı bazı para transferi girişimlerini satın almakla da ilgilendiği paylaşılıyor. Ancak görünen o ki Facebook bu alanda satın alma yapmaktan vazgeçmiş ve Facebook Payments International Ltd. (FBPIL) adlı şirketle kendi işini kendi başına yapmaya karar vermiş.

facebook-epara-lisansi

İrlanda Merkez Bankası (Central Bank of Ireland) üzerinden e-para lisansı alan Facebook, bu sayede Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkede Messenger üzerinden para transferi gibi seçenekleri devreye alabilecek. Elbette bu adım Avrupa'daki Paym, Pingit (Barclays) gibi girişimlerin kaderini de etkileyecek bir adım olacak.

Sosyal ağ devinden gelen resmi açıklama da bu şirketin/lisansın varlığını doğruluyor ve kişiden kişiye para gönderiminin yanında sivil toplum kuruluşlarına bağış yapma seçeneğinin de kullanılabilir olduğunu ekliyor.

Bu noktada BKM'nin Facebook Messenger botu üzerinden bağış alabildiğini ve ödeme aşamasında BKM Express'e yönlendirdiğini de paylaşalım ve Facebook'un Türkiye'de e-para lisansını alması durumunda süreci tamamen kendi başına ve Messenger üzerinden yönetebileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.