Bill Gates'in 2016 yılı kitap tavsiyeleri

Bill Gates'in 2016 yılı kitap tavsiyeleri

Bill Gates'in yıl boyunca okuduğu kitaplardan en beğendiklerini derlediği tavsiye listeleri, birçokları için erken bir yılbaşı hediyesi niteliğinde. 2016 yılının tavsiyelerini paylaşan Gates, kışın kitabını alıp bir köşeye çekilmek isteyecekler için yine dikkate değer bir listeyle geldi. Gates’in bu yıl Tatil Kitapları 2016 adı altında listelediği kitaplar ve kısa özetleri şu şekilde:

String Theory David Foster Wallace'ın tenis sporu hakkındaki en iyi makalelerinin bir derlemesi. Yazarın dili kullanma başarısını Roger Federer'in tenisteki ustalığına benzeten Gates, kitabı okumak için tenis oynamanıza ya da sevmenize gerek olmadığının altını çiziyor.

Shoe Dog Nike kurucu ortağı Phil Knight imzalı anı kitabı başarıya giden yolun görünenin aksine darmadağınık ve hatalarla bezeli olduğuna diar bir hatırlatma niteliğinde. Gates, Knight ile tanıştığını ancak kapalı bir karakter olmasıyla hakkında çok az ipucu veren yöneticinin bu samimi açılımının kaçırılmamsı gerektiğini düşünüyor.

The Gene Columbia Üniversitesi biyoloji bilimcilerinden Siddhartha Mukherjee aynı zamanda tanınmış, Pulitzer ödüllü bir yazar. Genom biliminin dünü, bugünü ve yarınını anlatan kitap, genel okura hitap ediyor ve gelişmelerle ilgili etik soruları da es geçmiyor.

The Myth of the Strong Leader Oxford Üniversitesi öğretim üyelerinden Archie Brown, 50 yıldan uzun süredir politik liderliğin eğrisini ve doğrusunu çalışıyor. Güçlü lider mitini bozduğu kitabında, tarihe ve insalığa en büyük katkıyı sağlayan liderlerin geleneksel kalıplara göre "güçlü lider" olmayı başaranların değil; iş birliği yapmayı, delege etmeyi ve pazarlık etmeyi bilenlerin asıl liderler olduğunu söylüyor. Gates bu bulguların ABD genel seçimlerinin de yapıldığı 2016 yılında daha da önemli hale geldiğini düşünüyor.

Gates'in listeye almadığı ancak bahse değer bulduğu kitapsa The Grid. Gretchen Bakke'nin eskiyen elektrik şebekeleriyle ilgili kitabı sıradan şeylerin ardındaki büyüleyici aritmetiği çözümlemesiyle ilginç. Mühendisleri bol bol elektrik şebekeleri üzerinde düşünmeye sevkedecek kitap, karmaşık sorunların çözümüne ve temiz enerjiye geçişe ilişkin anektodlarla dolu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.