Apple Music'in abone sayısı 20 milyona ulaştı

Apple Music'in abone sayısı 20 milyona ulaştı

Apple, ücretli müzik servisi Apple Music'in 20 milyon abone sayısını geçtiğini paylaştıSpotify, Deezer gibi dijital müzik uygulamalarıyla rekabet eden Apple Music, Eylül ayında abone sayısının 17 milyon olduğunu açıklamıştı. Ücretsiz aboneliğe de izin veren Spotify'ın aktif kullanıcı sayısı Haziran ayında 100 milyon iken Eylül ayındaki abone sayısını 40 milyon olarak paylaşmıştık.

Apple Music'in sadece ücretli kullanım sunması farklı yönlendirden eleştirilirken Apple bu konudaki tutumunun ve ayrıcalıklı içeriklerinin bir sorun olduğunu düşünmüyor. Tidal, Apple Music'e bu konuda muhalif bir uygulama ama Tidal'in kurucusu Jay-Z de kendi albümü ayrıcalıklı olarak Tidal'de yayınlıyor.

Apple, son 3 ayda 3 milyon abone kazandıklarını paylaşırken, kullanıcılarının yüzde 60'ının son 12 ayda bir parça indirmediğini ve yeni kullanıcılar olduğunu paylaşıyor. Haziran 2015'te kullanıma açılan Apple Music'in bundan sonra nasıl bir büyüme göstereceği de merak konusu. Zira bir yandan Spotify, Deezer ve Amazon Unlimited Music ile rekabet ederken diğer yanda Tidal'ı satın alma görüşmeleri yaptığı da gündeme gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.