40 yatırımcıdan 5 milyon euro yatırım alan eFounders 8 girişim kuracak

40 yatırımcıdan 5 milyon euro yatırım alan eFounders 8 girişim kuracak

Belçika ve Paris merkezli girişim stüdyosu eFounders yeni turunda 5 milyon euro yatırım aldı. 40 yatırımcıyı bir araya getiren turla birlikte eFounders önümüzdeki iki yılda sekiz girişimin kurulmasına öncülük edecek. Bu süreçte eFounders'ın karlılığa ulaşan ilk girişim stüdyosu olacağı ön görülüyor.

2011'de  Thibaud  Elzière  ve Quentin  Nickmans tarafından kurulan eFounders bugüne kadar aralarında Mailjet, Front, Aircall, Mention ve Textmaster'ın olduğu dokuz girişimin kurulmasını sağladı. Bu girişimlerden beşi Avrupalı ve Amerikalı yatırımcılardan finansal destek almayı başardı. Örnek olarak Aircall, Balderton Capital ve FJLabs'den 8 milyon dolar; Mailjet, ise 11 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımlarla birlikte girişimlerin piyasa değerinin 125 milyon euro'ya ulaştığı belirtiliyor. eFounders girişimleri bugüne kadar  Paris, Brüksel, New­York ve San­Francisco'da 250 iş yaratılmasını sağladı.

eFounders, girişimlerin kurulması, finansmanı ve faaliyet başladığı erken dönemde ihtiyacı olan diğer destekleri sağlıyor. eFounders ilerleyen dönemlerde girişimlerdeki hisselerini satarak gelir sağlıyor. 2015'te 5 milyon euro'luk ilk turunu kapan eFounders'ın son turla aldığı toplam yatırım miktarı 10 milyon euro'ya çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.