Gittigidiyor Mobilexpress iş birliğiyle tek tıkla ödeme özelliğini devreye aldı

Gittigidiyor Mobilexpress iş birliğiyle tek tıkla ödeme özelliğini devreye aldı

E-ticaret sitelerinde yapılan gezintilerin alışverişle sonuçlanma oranının artmasında, ödeme kolaylığı oldukça kritik, özellikle mobil öncelikli dönemde. Geçtiğimiz Nisan'da trafiğinin yüzde 60'ının mobilden geldiğini açıklayan GittiGidiyor da bir istisna değil. Şirketin yeni duyurduğu tek tıkla ödeme özelliği bu sorunu da adreslemesi açısından oldukça önemli.

GittiGidiyor'a eklenen tek tıkla ödeme özelliği Mobilexpress ile iş birliği içinde geliştirilmiş. Halen Trendyol, 1V1Y, Teknosa ve Türk Telekom gibi markalarla çalışan Mobilexpress'in tek tıkla ödeme çözümü, e-ticaret sitelerine, müşterilerin kredi kartlarını kaydetme imkanı sunuyor. Böylelikle müşteriler sonraki alışverişlerini tekrar kart bilgisi girmeden, kayıtlı kartları ile tek tıkla yapabiliyor. PCI DSS Level 1 uyumlu olduğu belirtilen Mobilexpress altyapısına kaydettiğiniz bir kartı yeniden kullanabilmeniz için telefonunuza gönderilen şifreyi girmeniz gerekiyor. Ödeme için kaydettiğiniz kart bilgilerini GittiGidiyor'daki “Bana Özel” menüsünün altındaki  “Ödeme Araçları” seçeneğinden görüntüleyebiliyor;  bunlardan dilediğinizi silebiliyor ya da yeni kredi kartı ekleyebiliyorsunuz.

GittiGidiyor, öncelikle masaüstünden sunduğu bu özelliği, çok yakında mobil uygulamasında da aktive edeceğini söylüyor. Kısa bir süre önce yayınlanan Insider raporuna göre, Türkiye’de e-ticaret sitelerine yapılan her yüz ziyaretin 99’u alışverişle sonuçlanmıyor. Türkiye'de e-ticaret sitelerinin ana trafik kaynağının yüzde 53,7 oranla mobil olduğuna dikkat çeken rapor, mobilin dönüşüm oranının artış göstererek yüzde 0,7'ye ulaştığını belirtiyor. Masaüstü için bu oran yüzde 1,7. Tüm satın almaların yüzde 85’inin masaüstünden gerçekleştiğini söyleyen rapor, mobil trafiğin çoğunlukla ürün karşılaştırma için kullanıldığına dikkat çekiyor. E-ticaret sitelerinin mobil sitelerini ve uygulamalarını buna göre yeniden yapılandırması gerektiği raporda öne çıkan notlardan biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.