Apple, Google Haritalar'ı drone'lar ve iç mekan navigasyonuyla yakalayacak

Apple, Google Haritalar'ı drone'lar ve iç mekan navigasyonuyla yakalayacak

Apple, Haritalar servisiyle Google'ı yakalamaktan hala uzak. Bu konudaki en köklü iyileştirmelerden birini yapmaya iyileştiren Apple, bunun için drone'ları kullanmaya başlıyor. Bloomberg'in haberine göre Apple, Haritalar servisini drone'larla iyileştirirken, bir süredir beklenen iç mekan navigasyon özelliğini de ekleyecek.

Konuya yakın kaynaklar ve Apple'ın 2015'te Federal Aviation Administration'a (FAA) aldığı izne dayandırılan haberde Apple'ın drone'larla haritalar servisi için veri toplayacağı belirtiliyor. Drone'ların spesifik olarak sokak işaretlerini takip ederek, yollardaki değişiklikleri izleyerek ve tadilata giren alanları tespit ederek veri güncellemesine destek olması planlanıyor. Apple Haritalar servisi için bugün Google'a benzer şekilde kamera ve sensörlerle donatılmış minivanlar kullanıyor. Ancak servisin Google Haritalar kadar popüler olmaması, kitle kaynaklı veriyi sınırlamış ve drone desteğini zorunlu kılmış olabilir.

İç mekan navigasyonu sonunda geliyor

Haberde Apple'ın Haritalar servisine ekleyeceği yeni bir özelliğinde de iç mekan navigasyonu olacağı söyleniyor. Son iki yıldır iç mekan haritalamayla ilgili iddialı bir hedefe doğru ilerlediği söylenen Apple'ın bu çalışmaları da haberde doğrulanıyor. Buna göre Apple, Haritalar'a binaların iç görüntüleri ve araç navigasyonunu geliştirecek özellikler ekliyor. Apple'ın son iPhone serisinde yer alan basınç sensörleri, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth özellikleri iç mekan haritalamada faydalanılan özellikler arasında. İç mekan navigasyon özelliğinin kullanıcılara havaalanları, müzeler gibi kalabalık mekanlarda yardımcı olabileceği de notlar arasında.

Buna ek olarak şirket, indoor.io adında bir girişimi de satın aldığını doğruluyor. Apple, bu özellik için 2014'te Spotsetter adında bir başka girişimi satın almıştı. Şirketin bu özellikleri önümüzdeki yıl tanıtması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.