Akıllı gözlük geliştiren ODG, 21st Century Fox liderliğinde 58 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı gözlük geliştiren ODG, 21st Century Fox liderliğinde 58 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında Microsoft'a giyilebilir teknoloji alanında 150 milyon dolarlık patent satışı yapan Osterhout Design Group (ODG), önemli yatırımcılardan 58 milyon dolar yatırım aldı.

ODG'nin söz konusu Seri A yatırım turuna 21st Century Fox gibi oldukça önemli bir yatırımcı liderlik ederken Shenzhen O-film Tech Co., Vanfund Urban Investment & Development Co. gibi farklı kurumsal ve bireysel yatırımcılar da katılmış. Bugüne kadar özel işletmeler ve askeri alanda kendini gösteren ODG'nin bundan sonraki hedefiyse bireysel alanda açılımlar yapmak.

ODG, attırılmış gerçeklik ve akıllı gözlük üzerine engin tecrübeleri olan bir şirket, zira kuruluş tarihi 1999'a kadar uzanıyor. Holografik akıllı gözlük Hololens'i çıkaran Microsoft'a 2014 yılında yaptığı patent satışı da ODG'nin tecrübesinin bir diğer kanıtı. Bugüne kadar çok fazla öne çıkmamış olsa da şirketin bu yatırımı son kullanıcılara dönük ürünler pazara sunabileceğini gösteriyor.

Akıllı gözlük alanında halihazırda Google, Magic Leap, Meta ve Microsoft gibi iddialı oyuncular var. Diğer yandan Apple'ın da geç de olsa bu alana atak yaptığını hatırlamakta fayda var. ODG'nin Apple'ın bu ilgisinden de etkilenerek bir yatırım alma tercihi yaptığını düşünmüyor değilim ki Snapchat'in Spectacles gözlüğünü de anmadan geçmeyelim.

ODG'nin CEO'su Ralph Osterhout, CES 2017'de tanıtmayı planladıkları ürünün küresel akıllı gözlük kategorisini büyük ölçüde şekillendireceğini söylüyor. Bakalım bu iddiasının hakkını verecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.