Ford sürücüsüz otomobillerini 2017'de Avrupa'da test etmeye başlayacak

Ford sürücüsüz otomobillerini 2017'de Avrupa'da test etmeye başlayacak

İzleyen beş yıl içinde sürücüsüz otomobillerini piyasaya sunmayı planlayan Ford, ilk konsept modellerini 2017'de Avrupa'da yol testine çıkarmaya hazırlanıyor. Testler, firmanın 2012'de ABD'de özellikle şehir içi yolculuk paylaşım amacıyla üreteceğini açıkladığı modeller için de önemli veriler sunacak. Ford, ABD'deki yolculuk paylaşımlı sürücüsüz araçlarını ABD'den hemen sonra Avrupa'ya da taşıyacak.

TechCrunch'ın haberine göre şirket ilk modellerini Birleşik Krallık'ın Essex kentinde yerleşik olan Ford Mühendislik Merkezi ile Almanya'nın Köln ve Aachen şehirlerindeki Araştırma ve İleri Teknoloji tesislerinde yürütüyor. Şirketin sürücüsüz otomobil ve otomotivde yapay zeka uygulamalarına odaklanan bu tesisler, şirketin gelecekteki operasyonlarında da önemli rol oynayacak.

Ford, Avrupalıların sürücüsüz otomobiler hakkında ne düşündüğünü öğrenmeye yönelik araştırmasının sonuçlarını da paylaştı. Araştırma sürücüsüz otomobillerin boş zaman ve ulaşım seçenekleri yaratmada ne derece etkili olacağı soruldu. Araştırmaya katılan 4 bin kişiden yüzde 16'sı çocuklarını okula sürücüsüz otomobille gönderebileceğini söylerken, yüzde 72'si araçta otomatik pilot modundayken kazanacakları boş zamanı telefonla konuşarak değerlendirebileceğini belirtti. Otomatik modda yemek de yiyebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 64. Ford'un paylaştığı rakamlara göre Avrupalılar yılda 10 tam günlerini otomobillerinin içinde geçiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.