Dünyanın 3D yazıcı ile üretilmiş ilk süper otomobili tanıtıldı

Dünyanın 3D yazıcı ile üretilmiş ilk süper otomobili tanıtıldı

3D yazıcıların endüstrilerin temelini değiştirmesi beklendiği gibi gerçekleşiyor. Dünyanın odağı tam da sürdürülebilirlik üzerine yoğunlaşmışken 3D yazıcılar çok daha fazla göz önüne çıkıyor çünkü bir çok farklı açıdan hem insana hem de doğaya daha fazla fayda sağlayabiliyor.

Dünyanın 3D yazıcı ile üretilmiş süper otomobili olan Blade aslında beraberinde oldukça önemli bir tartışmayı da getiriyor. Blade'in üretici firması olan Divergent kurucusu ve CEO'su Kevin Czinger, önceden elektrikli otomobiller için batarya üreten bir şirketin kurucu ortaklarından ve bu işi yaparken en önemli şey tabi ki çevre duyarlılığı. Kevin Czinger'de çevreye oldukça duyarlı bir girişimci ve bir gün farkediyor ki aslında çevreye verilen zararın çok büyük bir bölümü araçların daha piyasaya sürülmeden önceki üretim aşamalarından kaynaklanıyor. Bu nedenle yaptığı işi bırakıp çevreye daha fazla fayda sağlayabileceği bir model geliştirmeye başlıyor ve ortaya Divergent ve ürettiği süper otomobil olan Blade çıkıyor.

Büyük bir bölümü 3D yazıcılar ile üretilen Blade, büyük bir farkla parçaları tekrardan dönüştürülebilecek şekilde tasarlanmış. Bir bakıma bir anakarta sahip olan Blade, kendi zevkinize göre tasarlanabiliyor. Bu da bir çok çevresel zararı önlüyor. Üretilen otomobiller her ne kadar çevre dostu olarak üretilseler de Tesla bile üretim aşamasında bir diğer fosil yakıt kullanan otomobil kadar zarar veriyor çevreye. Blade üreticileri ise otomobilin üretim aşamasında çevreye verilen zararın egzoz gazlarından daha fazla olduğunu söylüyor.

3D olarak üretilen Blade'in süper otomobil olmasının nedenlerinden biri tabi ki hız. Üretildiği maddeler diğer otomobillerden daha hafif olmasını sağladığı için şu anda 97 km hıza 2.2 sn'de çıkabiliyor. Aracın çok ağır olmaması, olası kazalarda sürücüde oluşacak hasarları da azaltacağı için bu yönden de oldukça efektif görünüyor.

Geleceğin otomobilleri ve endüstrileri bir çok açıdan çevre dostu olacak. Eski otomobilleri de değiştirmek mümkün olacak. Bu konuda GE'nin geliştirdiği Predix bulut platformunu kullanarak klasik bir Musteng'in akıllı bir otomobile dönüşmesi örnek gösterilebilir.

Hem 3D hem de Predix kullanarak geliştirilecek olan otomobil sistemleri ise datayı kullanarak çevreye çok daha az zarar verecek, hatta hiç zarar vermeyecek. Blade'in çok daha hızlı şekilde hayatımıza girmesi temennisiyle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.