Cards Against Humanity kepçeyle çukur kazma projesi için 100 bin dolar topladı

Cards Against Humanity kepçeyle çukur kazma projesi için 100 bin dolar topladı

2015 başında mobil kart oyunu Exploding Kittens için Kickstarter'da 8 milyon dolar fonla rekora koşan Cards Against Humanity, Black Friday için ilginç bir kampanyaya imza attı. "Holiday Hole" adını verdiği projeyle, amaçsız bir çukur kazma işini fonlayan Cards Against Humanity toplam 200 bin dolar destek aldı.

Cards Against Humanity'nin sadece eğlenmek için ortaya attığı Holiday Hole, tatilde olabildiğince derin bir çukur kazma projesi. Katılımcılar bağış yaptığı sürece devam eden kazı ile Cards Against Humanity ekibi, 2016'nın berbatlığını "kutluyor". Bir saniye kazı için 2 dolar toplayan projede, izleyiciler, anlık bir keyiften başka hiçbir şey kazanmıyorlar. Buna karşın,  OneDollar, Bob ya da Bluedriver.com gibi, yaklaşık 600 saniyelik kazı için bin dolardan fazla harcayan kullanıcıların olması, insanı biraz şaşırtıyor.

Aslında söz konusu Cards Against Humanity olduğu için, gelişmenin sürpriz olduğunu söylemek zor. Zira geçtiğimiz yıl, Black Friday'de destekçilerinden 5 dolar alıp karşılığında onlara hiçbir şey vermeme kampanyası için 70 bin dolardan fazla fon toplamıştı. Black Friday'in "anlamsızlığına" gönderme yapan Cards Against Humanity, ilginç -bazılarına göre biraz bayat- ilginç mizah anlayışıyla gündemde kalmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.