Stripe 9.2 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı

Stripe 9.2 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı

ABD'de e-ticaretin yeni bir satış rekoru kırması beklenen Black Friday günü, ödeme şirketlerine de yarıyor. ABD merkezli küresel ödeme girişimi Stripe içinse iyi haber bundan ibaret değil. 150 milyon dolar tutarında yeni yatırım aldığını duyuran Stripe, değerlemesini 9.2 milyar dolara çıkardı.

Stripe'ın halihazırda yatırımcısı olanGeneral Catalyst ile birlikte Google'ın yatırım kolu CapitalG'nin katıldığı tur, Stripe'ın değerlemesini iki katına çıkarmasıyla dikkat çekiyor. Yatırımın yavaşladığı şu dönemde Stripe, ABD'nin en değerli halka açılmamış fintech girişimi olma ünvanını koruyor. Stripe işlem hacmi gibi performansıyla ilgili rakamları henüz paylaşmıyor.

Stripe CFO'su Will Gaybrick, yaptığı açıklamada yatırımla birlikte Stripe'ın daha küçük girişimleri satın alabileceğini ve uluslararası açılımına devam edebileceğini söylüyor.

Turla birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 460 milyon dolara çıktı. Henüz Türkiye'de faaliyet göstermeyen Stripe son olarak Atlas çözümünün Türkiye'den yoğun ilgi gördüğünü paylaşmıştı. Stripe CEO'su Patrick Collison, ilk Türkçe tweet'ini geçtiğimiz Haziran'da PayPal'ın Türkiye'de faaliyetlerini durdurmasından sonra atmış ve Türkiye’den girişimcilerin Stripe Atlas için davetiye taleplerinde ciddi bir artış yaşandığını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.