Büyük veri firması Palantir 20 milyon dolar daha yatırım aldı

Büyük veri firması Palantir 20 milyon dolar daha yatırım aldı

Büyük veri (big data) konusunda uzmanlaşmış firmalardan Palantir 20 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin SEC dosyalarında ortaya çıkan yeni yatırım, girişimin 2015 Aralık ayında aldığı 880 milyon dolarlık turundan sonraki ilk yatırım niteliği taşıyor.

Tüm yatırımın sadece tek bir isimden geldiği belirtilen bu turun bir diğer önemli detayı, girişimin kurucu ortaklarından birisi olan Peter Thiel'in ABD'da başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ı destekliyor olması. Palantir'e gelen yatırım da, Donald Trump'ın başkan seçildiği gün ile aynı güne denk gelmesi bu yüzden analistlerin gözünden kaçmamış.

Hükümetlere, finans dünyasına, sağlık sektörüne ve pek çok organizasyona analistik, güvenlik ve diğer veri yönetimi çözümleri sunan Palantir bugüne dek 2 milyar dolardan fazla yatırım almayı başardı. Şu ana kadarki yatırımcılar arasında ise 137 Ventures, Artis Ventures, Ben Ling, Founders Fund, Glynn Capital Management, GSV Ventures, In-Q-Tel, Jeremy Stoppelman, Keith Rabois, Khazanah Nasional, Kortschak Investments, Mithril Capital, REV, Sozo Ventures ve Ulu Ventures gibi isimler yer alıyor.

Palantir'in alması muhtemel siyasi destekle birlikte gücüne güç katması da olası. Zira kurucu ortaklardan Peter Thiel, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile bir hayli yakın ilişkilere sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.