2016'da cirosunu ikiye katlayan Visionteractive, 2017'de ABD'ye açılacak

2016'da cirosunu ikiye katlayan Visionteractive, 2017'de ABD'ye açılacak

Sosyal medya bağlantılı akıllı pazarlama cihazları üreten Visionteractive, Türkiye'de ve yurtdışında büyümeye devam ediyor. 2016 yılında geçen yılki cirosunu ikiye katladığını açıklayan girişim, 2017'de bu yılki cirosunu 3,5 ile çarpmak istiyor.

Girişim Ofisleri programıyla ziyaret ettiğimiz Visionteractive, hatırlarsanız TR Angels ve Şirket Ortağım Melek Ağı’nın ardından Startupbootcamp Istanbul ile StartersHub’dan da yatırım almış ve İngiltere'ye açıldığını duyurmuştu. Girişimin kurucularından Onur Candan'dan aldığım bilgilere göre Visionteractive, yeni açıldığı pazarlardan İngiltere'de Unilever, Diageo gibi önemli müşteriler kazanırken, bir ay önce aktif satışa başlanan Körfez bölgesinde ise Abu Dhabi hükümeti, Formula1 ile çalışmaya başlamış.

https://www.youtube.com/watch?v=Aqpoa8ZkuTc

Hedefte Amerika var

2013 yılının Ocak ayında kurulan Visionteractive'in hali hazırda 300’ün üzerinde müşterisi bulunuyor ve Onur Candan, önümüzdeki yılın Ocak ayında Brezilya ve Kazakistan'a, Mart ayında ise ABD'ye açılacaklarını bizimle paylaşıyor. Candan, Startershub yatırımı sonrası müşteri sayılarının 1,5 kat ve şirket değerlemesinin 5 kat arttığını söylüyor. Ancak bu değerleme net bir rakam vermiyor.

Presstagram, InstaFlip, PhotoToy, SocialMat gibi çeşitli sosyal medya tabanlı ürünler geliştiren Visionteractive, genel olarak markaların, hedef kitleleriyle fiziksel mekanlardaki etkileşimini artıracak çözümler sunuyor. Sosyal ağlarda etiket (hashtag) kullanımıyla veya SMS gönderimiyle aktive olan çeşitli makineler geliştiriyor. Bu sayede markaların hem sosyal medya görünürlüğünü hem de etkinliklerde ve mekanlardaki birebir etkileşimini artırıyor.

visionteractive

Visionteractive'in İngiltere merkezli pazarlama sektörüne dönük Unbound etkinliğinden aldığı 'en inovatif girişim' ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından verilen "Türkiye’nin En Genç ve En Başarılı İhracatçısı" gibi çeşitli ödülleri/ünvanları da bulunuyor. Umuyorum 2017 yılında Visionteractive'in adını yurtdışında daha fazla duyar ve katıldığımız etkinliklerde de Visionteractive ürünlerine rastlayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.