Skyscanner 1.74 milyar dolara Çinli Ctrip.com'a satıldı

Skyscanner 1.74 milyar dolara Çinli Ctrip.com'a satıldı

Edinburgh, İskoçya'dan çıkan en büyük internet girişimlerinden Skyscanner artık Çinlilerin. Çin'in en büyük online seyahat şirketi Ctrip.com'a 1.4 milyar sterline (yaklaşık 1.74 milyar dolar) satılan Skyscanner, artık operasyonlarına Ctrip çatısı altında devam edecek.

Ctrip tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyurulan gelişme, online seyahat servisleri tarafında bir süre önce başlayan konsolidasyon sürecinin devam ettiğini gösteriyor. Ctrip, açıklamasında, Skyscanner satın almasının Ctrip'in küresel ölçeklenmesini destekleyeceğine vurgu yapıyor. Bugün 30 dilde yayın yapan Skyscanner'ın aylık 60 milyon aktif kullanıcısı var. Avrupa ve ABD'nin önde gelen metasearch şirketlerinden biri olan Skyscanner, Asya Pasifik'te de artan varlığıyla dikkat çekiyordu.

Skyscanner, bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanan satın alma işleminden sonra Ctrip.com altında bağımsız bir şekilde operasyonlarına devam edecek. Son dönemde halka arzı konuşulan Skyscanner'ın exit'inin satın alma yoluyla yapılmış olması kısmen sürpriz ancak şirketin tahmin edilen değerlemesinde ciddi bir fark yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.