PembeYanak.com anne-bebek dikeyinde abonelik modeliyle hızlanmak istiyor

PembeYanak.com anne-bebek dikeyinde abonelik modeliyle hızlanmak istiyor

Türkiye'de abonelik modeliyle çok geniş kitlelere ulaşan bir girişim henüz çıkmadı ama bu modelde yeni açılımlar görmeye devam ediyoruz. Anne-bebek dikeyinde hız kazanmak isteyen ve abonelik modelini başlatan PembeY anak.com da bunlardan biri.

Onur Çelebi tarafından Nisan 2015 tarihinde kurulan PembeYanak.com, yukarıda da bahsettiğim gibi anne-bebek dikeyine odaklanan bir e-ticaret sitesi. Abonelik modeline ise 1 Ekim 2016 tarihinde adım atmış ve şu anda 3 farklı paketle (bebek bezi, ıslak mendil, doğal ek gıda) müşterilerine her ayın 15'inde otomatik tekrarlanan ürünler gönderiyor ve şimdiden 200 aboneye ulaşmayı başarmış.

pembe-yanak

Müşterilerine 3 ve 6 aylık önden ödeme seçeneği sunduklarını paylaşan Onur Çelebi, 2017 yılında abonelik tarafında hızlı büyümeyi istediklerini söylüyor. Gelecek yılın ilk 6 ayında aboneliğe uygun ürün sayısını 20'ye, abone sayısını ise 3 binin üzerne çıkarmak istediklerini söyleyen Çelebi, müşterileri 24 ay-36 ay boyunca abone olarak tutmayı hedeflediklerini de ekliyor.

Pembe Yanak'ın tek başına abonelik modeline dayalı bir girişimin bu modeli daha uzun süre test edebilmesi açısından önemli. Keza dükkan tarafında 70'ten fazla markanın 1000'den fazla ürününü satışa sunan girişim, 2016 yılında 3 binden fazla sipariş göndermiş. Dolayısıyla PembeYanak.com'un dükkan tarafı doğal bir abonelik artışı getirebileceği gibi, yeni aboneler dükkan tarafındaki satışları da pekala artırabilir.

pembe-yanak-abonelik

Bebekli annelerin en hızlı tüketim yapan müşteri tiplerinden biri olduğu malum. Fakat PembeYanak.com'un abonelik modelinde başarılı olup olmayacağını bir süre sonra tartışmanın daha anlamlı olacağına inanıyorum. Zira sadece ürün çeşitliliği ve ihtiyaçlar değil, annelerin memnuniyeti de bu dikeyde oldukça bir konu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.