Biba Systems'ı satın alan Amazon'un video konferans işine el atması bekleniyor

Biba Systems'ı satın alan Amazon'un video konferans işine el atması bekleniyor

ABD'li e-ticaret devi Amazon, video tarafındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Daha önce Twitch ve Elemental Technologies şirketlerini satın alan Amazon, bu kez Biba Systemssatın aldı.

Sessiz sedasız gerçekleşen bu satın alma Amazon'un video temelli hizmetlerine teknolojik güç katmak istediğini açıkça gösteriyor. Zira Biba Systems video mesajlaşma üzerine uygulamalar geliştiren ve bu alanda 2 tane de patent başvurusu olan bir girişim. Bu patent başvurularından biri video konferans, diğeriyse ses dağıtımı/yayını üzerine ve gelen bilgilere göre bu başvurular Amazon'un üzerine geçmiş durumda.

Amazon'un Biba'nın teknolojilerini elbette mevcut sistemlerinde kullanabilir ancak e-ticaret devinin video konferans/görüşme uygulaması çıkarmak gibi bir planı olduğundan da bahsediliyor. Hatta bu ay sonunda gerçekleştirilecek re:Invent AWS adlı konferansta da bir açıklama yapabileceğini söyleyen kaynaklar da var.

Bu satın almanın video tarafında olmasının bir diğer önemli tarafı ise Amazon'un bulut sunucu pazarındaki güçlü konumu. WorkMail, WorkSpace gibi bulut tabanlı ürünlerle işletmelere hitap eden Amazon, video temelli bu ürünü de AWS (Amazon Web Services) üzerinden şirketlere daha karlı bir şekilde pazarlayacağını düşünmüş olabilir.

Biba'nın şimdiye kadar Benchmark Capital, Trinity Ventures ve InterWest Partners gibi yatırım şirketlerinden 15 milyon dolar yatırım aldığı kayıtlara geçmiş ama elbette satın alma bedeline dair bir bilgi yok. Amazon da bu satın alma hakkında sessizliğini koruyor.

Hatırlatmak gerekirse Amazon, bu ay içinde Amazon Prime Video servisi ve Amazon Music Unlimited servislerini yeni pazarlara açarak video ve müzik pazarında küresel hakimiyet hedeflediğinin sinyallerini vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.